Τροχοί & TIR

Η ZF στην IAA

Κιβώτια ZF υβριδικής τεχνολογίας Έτοιμες λύσεις για υβριδικά επαγγελματικά οχήματα παρουσίασε η ZF στην έκθεση IAA κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Πραγματικά η ZF παρουσίασε πλήρη συστήματα μετάδοσης γ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Κιβώτια ZF υβριδικής τεχνολογίας

Έτοιμες λύσεις για υβριδικά επαγγελματικά οχήματα παρουσίασε η ZF στην έκθεση IAA κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Πραγματικά η ZF παρουσίασε πλήρη συστήματα μετάδοσης για υβριδικά φορτηγά και λεωφορεία, ικανά να συνεργαστούν με τις αποδόσεις κινητήρων με ροπή μέχρι 1.000 Nm. Ειδικά η υβριδική έκδοση του κιβωτίου eTronic αναπτύχθηκε για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα αστικών διανομών, ενώ το HyTronic προορίζεται για ελαφρά-μεσαία φορτηγά. Για τα λεωφορεία η ZF έχει έτοιμο το σύστημα EcoLife για αυτόματη μετάδοση, ικανό να καλύψει ένα αρκετό φάσμα ιπποδυνάμεων.

Επίσης η ZF παρουσίασε δύο ηλεκτροκινητήρες των 120 kW ο καθένας ενσωματωμένους σε άξονα οι οποίοι χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα για την ανάκτηση και αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια του κάθε φρεναρίσματος.

Επιτυχία θεωρείται το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι άξονες με τα ηλεκτρικά μοτέρ δεν απαιτούν επιπλέον χώρο για την εγκατάστασή τους στα περισσότερα από τα κυκλοφορούντα αστικά λεωφορεία.

Νέο 6τάχυτο ZF

Για τα φορτηγά μέχρι 15 τόνους η ZF παρουσίασε ένα νέο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το ZF PowerLine, ικανό να καλύψει ροπές μεταξύ 600 και 1.000 Nm ενώ μπορεί να χρησιμοποιείται εξίσου για κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης. Να σημειωθεί επίσης, ότι σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ZF η συγκεκριμένη σειρά κιβωτίων ZF PowerLine θα χρησιμοποιηθεί τόσο σε mini bus όσο και σε ελαφρά φορτηγά τύπου pick-up.

Η παραγωγή των κιβωτίων αυτών αναμένεται να ξεκινήσει το 2010.

Στο ίδιο τεύχος #246

PreviousNext