Τροχοί & TIR

Η Εγνατία από Γρεβενά έως Κήπους

Η Εγνατία των 516 χλμ. από Γρεβενά έως Κήπους Με τα τμήματα που παραδόθηκαν στην κυκλοφορία πριν λίγες μέρες, ολοκληρώθηκε η Εγνατία οδός από τα Γρεβενά έως τους Κήπους του Έβρου και δημιουργήθηκε τ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Εγνατία των 516 χλμ. από Γρεβενά έως Κήπους

Με τα τμήματα που παραδόθηκαν στην κυκλοφορία πριν λίγες μέρες, ολοκληρώθηκε η Εγνατία οδός από τα Γρεβενά έως τους Κήπους του Έβρου και δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο συνεχές τμήμα σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα, συνολικού μήκους 516 χιλιομέτρων.


Παράλληλα δόθηκε στην κυκλοφορία και το τμήμα Αράχθου - Χρυσοβίτσας στην Ήπειρο, μήκους 9 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα δόθηκαν στην κυκλοφορία τα εξής τέσσερα τμήματα:


- Στρυμόνας - Άγιος Ανδρέας της μεσόγειας χάραξης, μήκους 41 χλμ. Το τμήμα αυτό αντικαθιστά την παλαιά εθνική οδό, που είναι παραθαλάσσια, και μειώνει την απόσταση κατά 10 χλμ., εξασφαλίζει ασφάλεια στους χρήστες του δρόμου, δεδομένου ότι στην παραλιακή οδό ο ετήσιος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων, ιδίως τους θερινούς μήνες, ήταν πολύ μεγάλος.


- Παράδεισος Καβάλας - αυτοκινητόδρομος Βανιάνου (γέφυρα Νέστου), μήκους 7 χλμ. Για την εξυπηρέτηση των παρόδιων περιοχών και την προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής του δέλτα του Νέστου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έδωσε εντολή και αρχίζουν άμεσα η κατασκευή εξόδου από την Εγνατία οδό προς το δέλτα του Νέστου, καθώς και η λήψη μέτρων για τη διευθέτηση των ρεμάτων της περιοχής, ώστε να προστατευθούν τα χωριά κατάντι της Εγνατίας οδού. Τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.


- Αυτοκινητόδρομος Μικροκάστρου - Αλιάκμονα, μήκους 13χλμ. Ο νέος αυτοκινητόδρομος αντικαθιστά τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Σιάτιστας - Καστοριάς, μήκους 19 χλμ., και ελαττώνεται σημαντικά ο χρόνος ταξιδιού, δεδομένου ότι το παλαιό δίκτυο στη περιοχή έχει πολλές στροφές και στενή διατομή.

Τα τμήματα της Ηπείρου

- Επίσης δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Αράχθου - Χρυσοβίτσας (Περιστερίου), 9 χλμ.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αναφερόμενος στα τμήματα της Εγνατίας που κατασκευάζονται στην Ήπειρο, εξήγησε ότι το τμήμα Χρυσοβίτσας - Περιστερίου, μήκους 9 χιλιομέτρων, είναι από τα δυσκολότερα κομμάτια της Εγνατίας οδού στην περιοχή των Ιωαννίνων, με το οποίο αντικαθιστούνται τα 15 χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων - Τρικάλων, στην οποία εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρούνται οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή λόγω του μικρού πλάτους του οδοστρώματος και των πολλών στροφών της χάραξης.


Εξάλλου, ο κ. Σουφλιάς εκτίμησε ότι «αν βοηθήσει λίγο κι ο καιρός, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2010 παραδίδουμε και τα τελευταία 50 χλμ. δρόμου, με τα οποία ολοκληρώνεται ο κύριος άξονας της Εγνατίας από την Ηγουμενίτσα ως τους Κήπους του Έβρου».

Στο ίδιο τεύχος #250

Η VOLVO σκορπά το δέος!
MAN: Τα Πρώτα Λιοντάρια βγήκαν στη Κοζάνη
TRUCK no 1
Citroen Jumpy
PreviousNext