Τροχοί & TIR

Ο νέος 13λιτρος της SCANIA

Euro 5 χωρίς SCR/AdBlue Ο νέος 13λιτρος της SCANIA υπόσχεται υψηλές επιδόσεις Ακόμη ένας δυνατός παίχτης προστέθηκε στην αγορά των βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με 6κύλινδρο κινητήρα
από Μανώλης Αγριμανάκης | Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο νέος 13λιτρος της SCANIA
Ο νέος 13λιτρος της SCANIA

Euro 5 χωρίς SCR/AdBlue

Ο νέος 13λιτρος της SCANIA υπόσχεται υψηλές επιδόσεις

Ακόμη ένας δυνατός παίχτης προστέθηκε στην αγορά των βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με 6κύλινδρο κινητήρα 13 λίτρων, μια κατηγορία που κερδίζει συνεχώς μερίδιο στην αγορά των μεταφορικών επιχειρήσεων με στόλο οχημάτων.

Το εντυπωσιακό στοιχείο για το νέο μοτέρ της SCANIA είναι ότι καλύπτει τα επερχόμενα (Σεπτέμβριος 2009) επίπεδα Euro 5 χωρίς SCR/AdBlue, αλλά με το σύστημα EGR της ανακύκλωσης δηλαδή των καυσαερίων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι και η ΜΑΝ έχει από τον περασμένο Σεπτέμβριο επιδείξει πρωτότυπο φορτηγό με κινητήρα Euro 5 με σύστημα EGR, αλλά σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει περάσει ακόμη σε κανονική παραγωγή.

Αντίθετα, τα πρώτα SCANIA με τον 13λιτρο Euro 5 με EGR κυκλοφόρησαν και δοκιμάστηκαν σε πολλές διαφορετικές διαδρομές, σε ακραίες καιρικές συνθήκες και σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί έχει ήδη εξασφαλίζει όλες τις τεχνικές πληροφορίες και αποκαλύπτει όλες τις απαραίτητες τεχνικές λετομέρειες...

Στο ίδιο τεύχος #251

PreviousNext