Τροχοί & TIR

Αυτόματοι πωλητές στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων

Ελεύθερη η εγκατάσταση αυτόματων πωλητών στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων Με εγκύκλιο υπουργείου Ανάπτυξης δίνεται η δυνατότητα στα πρατήρια υγρών καυσίμων - εφόσον το επιθυμούν - να εγκαθιστούν αυτόμα
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Ελεύθερη η εγκατάσταση αυτόματων πωλητών στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων

  Με εγκύκλιο υπουργείου Ανάπτυξης δίνεται η δυνατότητα στα πρατήρια υγρών καυσίμων - εφόσον το επιθυμούν - να εγκαθιστούν αυτόματους πωλητές καυσίμων. Έτσι, όσα πρατήρια διαθέτουν τις σχετικές αντλίες, θα μπορούν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές και πέραν του ωραρίου λειτουργίας.


  Με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, πέραν των πρατηρίων που παραμένουν ανοικτά τις νυχτερινές ώρες και αργίες και ορίζονται στις αποφάσεις των οικείων νομαρχιών, οι καταναλωτές θα μπορούν να ανεφοδιάζονατι και σε κλειστά πρατήρια στα οποία λειτουργούν αυτόματα μηχανήματα πώλησης υγρών καυσίμων.


  Για τη λειτουργία τω αυτόματων πωλητών, το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, έχει εκδώσει σχετικές εγκυκλίους, όπου περιγράφονται τα μέτρα ασφαλείας και πυρόσβεσης που οφείλουν να λαμβάνουν τα πρατήρια, τα οποία λειτουργούν με αυτόματους πωλητές, προκειμένου να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε πιθανότητες ατυχήματος. Οι πρατηριούχοι που επιλέγουν την εγκατάσταση αυτόματων πωλητών και τη λειτουργία τους, εκτός του προκαθορισμένου, με τις εκάστοτε νομαρχιακές αποφάσεις, ωραρίου, οφείλουν να τηρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τα πρατήρια και, επιπλέον, τους ειδικούς όρους λειτουργίας αυτόματων μηχανημάτων πώλησης υγρών καυσίμων.


  Σύμφωνα εξάλλου με εκπροσώπους εταιρειών, η τοποθέτηση αυτόματων πωλητών θα γίνεται επιλεκτικά σε πρατήρια, προκειμένου να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι καταναλωτές.


  Το κόστος τους ανέρχεται ανάλογα με την τεχνολογία και τον τύπο τους, από 13.000 έως και 30.000 ευρώ ο ένας και με βάση τους τύπους που κυκλοφορούν στην Ε.Ε., μπορούν να δέχονται είτε χαρτονομίσματα, είτε πιστωτικές κάρτες, είτε και τα δύο.

Στο ίδιο τεύχος #254

PreviousNext