Τροχοί & TIR

Περιορίζονται τα σαμαράκια της τροχαίας στους δρόμους

Μόνο στις γειτονιές και υπό προϋποθέσεις θα τοποθετούνται Περιορίζεται δραστικά η χρήση των σαμαριών στους δρόμους για τον περιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων καθώς -επιτέλους- οι αρμόδιοι έλαβαν
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Μόνο στις γειτονιές και υπό προϋποθέσεις θα τοποθετούνται

Περιορίζεται δραστικά η χρήση των σαμαριών στους δρόμους για τον περιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων καθώς -επιτέλους- οι αρμόδιοι έλαβαν υπόψη τους την επικινδυνότητά τους κυρίως για τους μοτοσικλετιστές, αλλά και για τα αυτοκίνητα, καθώς και την επιβάρυνση που δέχονται ξαφνικά οι επιβάτες των λεωφορείων.


Έτσι με υπουργική απόφαση, που δημοσιεύεται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί, η χρήση των σαμαριών περιορίζεται.
Επιτρέπεται δοκιμαστικά σε ειδικές περιπτώσεις αστικών οδών, που εξυπηρετούν αποκλειστικά τοπική και όχι διαμπερή κυκλοφορία οχημάτων, σε συνδυασμό με έντονη μετακίνηση πεζών.


Απαγορεύεται η κατασκευή και τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων οδοστρώματος (σαμάρια)
σε: Αυτοκινητόδρομους, στο Εθνικό ή στο Επαρχιακό δίκτυο και σε οδούς όπου διέρχονται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Αστική, Υπεραστική ή Δημοτική-τοπική συγκοινωνία), ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται εντός ορίων κατοικημένων περιοχών.

PreviousNext