Έτοιμη η νέα γενιά

Το σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης διάλεξε η VW για να παρουσιάσει τη νέα γενιά Transporter. Το γερμανικό μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του 2009. Από τις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η VW διαφαίνεται η νέα εξωτερική σχεδίαση του μεσαίου επαγγελματικού οχήματος. Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα η εξωτερική σχεδίαση υιοθετεί πολλά χαρακτηριστικά από το επιβατικό Golf αλλά και το τετρακίνητο μοντέλο Tiguan.

Στον τομέα των κινητήρων το νέο Transporter θα εξοπλίζεται με μια νέα γενιά δίλιτρων πετρελαιοκινητήρων με ισχύ από 84 ίππους και θα φθάνει έως και τους 180 ίππους στην πιο ισχυρή εκδοχή. Θα υπάρχουν και ενδιάμεσες επιλογές με ισχύ 102 και 140 ίππους. Όλα τα μοτέρ θα πληρούν τις προδιαγραφές Euro5. Τα νέα μοτέρ υπόσχονται χαμηλότερες καταναλώσεις και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Στα ατού του νέου επαγγελματικού οχήματος θα είναι και η εφαρμογή του κιβωτίου DSG ( όπως και στα επιβατικά μοντέλα της VW) που θα λανσαριστεί στις εκδόσεις που θα παραχθούν στα μέσα του 2010. Επίσης, θα υπάρχουν και οι τετρακίνητες εκδόσεις Motion4.

Εξοπλιστικά το νέο μοντέλο θα έχει πιο πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και μεταξύ άλλων θα υπάρχει το σύστημα που θα προειδοποιεί τον οδηγό για την αλλαγή λωρίδας ενώ θα υπάρχει και ένδειξη για την αυτονομία του καυσίμου μέσω του υπολογιστή ταξιδιού. Ακόμη, θα εξοπλίζεται και με ένδειξη στο ταμπλό για την απώλεια της πίεσης των ελαστικών. Το Transporter πρωτοπαρουσιάστηκε το 1950 και συνολικά οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις.

Επίσης, η VW θα παρουσιάσει στο γερμανικό σαλόνι και την επιβατική έκδοση του Transporter. Οι τιμές και τα ακριβή επίπεδα εξοπλισμού θα ανακοινωθούν μετά το σαλόνι της Φρανκφούρτης