Τροχοί & TIR

Καμιά άδεια δημοσίας και Φ.Δ.Χ. βυτίου το 2009

Σύμφωνα με δύο αποφάσεις του ΥΜΕ αναστέλλεται μέχρι το τέλος του έτους οποιαδήποτε έκδοση άδειας τόσο δημοσίας όσο και ΦΔΧ βυτίου Συγκεκριμένα: «Δεν απαιτείται η χορήγηση νέων αδειών φορτηγών αυτοκι
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Σύμφωνα με δύο αποφάσεις του ΥΜΕ αναστέλλεται μέχρι το τέλος του έτους οποιαδήποτε έκδοση άδειας τόσο δημοσίας όσο και ΦΔΧ βυτίου


Συγκεκριμένα: «Δεν απαιτείται η χορήγηση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης για το έτος 2009, δεδομένου ότι το σύνολο των κυκλοφορούντων φορτηγών αυτοκινήτων είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των αναγκαίων φορτηγών αυτοκινήτων.»

Η συνεχής είσοδος εκατοντάδων φορτηγών βυτίων ιδιωτικής χρήσης στην μεταφορική αγορά των καυσίμων έχει μειώσει σημαντικά το έργο των βυτίων δημοσίας, των οποίων το τονάζ πλεονάζει κατά 50% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Με βάση τα αποτελέσματα έρευνας του αναπληρωτή Καθηγητή Δημ. Τσαμπούλα του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., τα οποία θεωρούνται έγκυρα, το ΥΜΕ αποφάσισε, ότι:


«Δεν απαιτείται η χορήγηση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης Υγρών Καυσίμων - Θερμής Ασφάλτου για το έτος 2009, δεδομένου ότι το σύνολο των κυκλοφορούντων φορτηγών αυτοκινήτων της κατηγορίας αυτής είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των αναγκαίων φορτηγών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία και της συνεχούς εισόδου νέων Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων»

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών, πέτυχαν από πέρυσι την αύξηση του ποσοστού των μεταφερομένων καυσίμων με Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ αυξήθηκε κατά πολύ και ο στόλος των Φ.Ι.Χ. βυτιοφόρων των πρατηρίων και εμπόρων υγρών καυσίμων.

Σχόλια και ανάλυση στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Οκτωβρίου που κυκλοφορεί.

PreviousNext