Τροχοί & TIR

Ξανανοίγουν τα πρατήρια στα σύνορα

Μποναμάς στα ξένα - χαστούκι στα Ελληνικά Βαρύτατο πλήγμα κατά των ελληνομεταφορέων και ιδιαίτερα των βορειοελλαδιτών επέφερε απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία θα επαναλειτουργήσουν σύντ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Μποναμάς στα ξένα - χαστούκι στα Ελληνικά

Βαρύτατο πλήγμα κατά των ελληνομεταφορέων και ιδιαίτερα των βορειοελλαδιτών επέφερε απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία θα επαναλειτουργήσουν σύντομα (σε 2-3 μήνες) τα πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς Ευζώνων, Κακαβιάς και Κήπων Έβρου, τα οποία θα πωλούν κάτω από τη μισή τιμή το πετρέλαιο στα ξένα φορτηγά, αλβανικά, τουρκικά, σκοπιανά με περιορισμούς που κρίνονται... αστείοι.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση:
1. Η πώληση αφορά αποκλειστικά στη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου κίνησης, σε οχήματα δημόσιας χρήσης, και όχι βενζίνης ή άλλου τύπου καυσίμου.
2. Τα οχήματα πρέπει να φέρουν πινακίδες Τρίτων - εκτός Ε.Ε. - Χωρών.
3. Οι οδηγοί πρέπει να είναι υπήκοοι Τρίτης Χώρας.
4. Το ίδιο όχημα δεν μπορεί να ανεφοδιαστεί με πετρέλαιο κίνησης εάν δεν έχουν περάσει 72 ώρες από τον προηγούμενο εφοδιασμό.

Πλήγμα και για τους πρατηριούχους

Η απόφαση επαναλειτουργίας των ΚΑΕ με τα αφορολόγητα καύσιμα από τον όμιλο της Folli-Follie (σ' αυτήν ανήκουν τα ΚΑΕ) αναζωπύρωσε τις αντιδράσεις των βενζινοπωλών, οι οποίοι απειλούν με αποκλεισμό των συνόρων με την Τουρκία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την απόφαση.


Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της απόφασης δημοσιεύονται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

PreviousNext