Τροχοί & TIR

Scania 730 στην Ελλάδα

Η υπέρτατη δύναμη σε ίππους και ροπή είναι ασφαλώς αυτό που κάνει τη διαφορά στο R730, το ισχυρότερο σήμερα on road φορτηγό του κόσμου, μια διαφορά που τη νιώσαμε «χαϊδεύοντας» λίγο το πεντάλ του αυ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Scania 730 στην Ελλάδα
Scania 730 στην Ελλάδα

Η υπέρτατη δύναμη σε ίππους και ροπή είναι ασφαλώς αυτό που κάνει τη διαφορά στο R730, το ισχυρότερο σήμερα on road φορτηγό του κόσμου, μια διαφορά που τη νιώσαμε «χαϊδεύοντας» λίγο το πεντάλ του αυτοκινήτου της δοκιμής που μας παραχώρησε ο ιδιοκτήτης του, Κώστας Σαχλάς.

Πέρα όμως από τον V8 κινητήρα που φωλιάζει κάτω από την καμπίνα, το R730 αποτελεί τη ναυαρχίδα της νέας σειράς των σουηδών που ενσωματώνει προηγμένα συστήματα οδήγησης και ασφάλειας σε συνδυασμό με ένα πλουσιότερο εξοπλισμό για τη δουλειά του οδηγού, αλλά και για τη διαβίωσή του κατά τα μακρινά ταξίδια.

Η μέρα της δοκιμής ήταν χειμωνιάτικη με αρκετό κρύο και βροχή. Ήταν δηλαδή μια καλή και ευχάριστη μέρα για μένα που βρέθηκα στη ζεστασιά της Topline με το εξαίρετο κλιματιστικό και ένα μοναδικό χώρο οδήγησης έχοντας στη διάθεσή μου απλόχερη την τεχνολογία των σουηδών.

Η συνέχεια γράφεται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Μαρτίου που κυκλοφορεί.

PreviousNext