Τροχοί & TIR

Στήνουν διόδια στην Εγνατία

Στη λειτουργία έξι νέων σταθμών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας προχωρά άμεσα η "Εγνατία Οδός ΑΕ" που προκήρυξε διαγωνισμό με σκοπό να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Απριλίου.Οι σταθμοί θα είνα
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Στη λειτουργία έξι νέων σταθμών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας προχωρά άμεσα η "Εγνατία Οδός ΑΕ" που προκήρυξε διαγωνισμό με σκοπό να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Απριλίου.
Οι σταθμοί θα είναι συμβατικού τύπου και προσωρινοί μέχρι να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν πλήρως τα ηλεκτρονικά διόδια, κάτι που υπολογίζεται να γίνει στις αρχές του 2012.
Οι σταθμοί διοδίων θα είναι τρεις στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, στα Τύργια Θεσπρωτίας, στο Μαλακάσι Τρικάλων και στο Κλειδί Ημαθίας, και τρεις στα ανατολικά, στη Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης, στο Παγγαίο (στο ύψος της Μουσθένης) και στον Ίασμο Κομοτηνής. Σημειώνεται ότι ο σταθμός στο Κλειδί Ημαθίας θα είναι πλευρικός και θα αφορά μόνο όσους θα εξέρχονται από την ΠΑΘΕ προς την Κοζάνη, και αντίστροφα, και όχι όσους θα κινούνται στον κύριο άξονα της Εγνατίας οδού.
Συνολικά, η Εγνατία θα έχει οκτώ σταθμούς διοδίων (μαζί με τον πλευρικό), καθώς ήδη λειτουργούν δύο σταθμοί για λογαριασμό της "Εγνατίας Οδού ΑΕ", στα Μάλγαρα και στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα διόδια και τους ΣΕΑ δημοσιεύονται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Απριλίου που κυκλοφορεί.

Στο ίδιο τεύχος #276

PreviousNext