Τροχοί & TIR

Η VW απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο στη ΜΑΝ

Έγινε το αναμενόμενο Μεγαλύτερη η παρουσία της γερμανικής βιομηχανίας στις κατασκευές βαρέων οχημάτων Τον απόλυτο έλεγχο της ΜΑΝ έχει πλέον η Volkswagen AG, προωθώντας ακόμη περισσότερο την παρουσία
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Έγινε το αναμενόμενο

Μεγαλύτερη η παρουσία της γερμανικής βιομηχανίας στις κατασκευές βαρέων οχημάτων

Τον απόλυτο έλεγχο της ΜΑΝ έχει πλέον η Volkswagen AG, προωθώντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον κλάδο των κατασκευαστών βαρέων οχημάτων, δεδομένου ότι η γερμανική εταιρεία κατέχει μερίδιο περίπου 45% στη σουηδική Scania.
Συγκεκριμένα, η VW ανακοίνωσε ότι στις 3 Ιουλίου απέκτησε μερίδιο 53,7% στο μετοχικό κεφάλαιο της επίσης γερμανικής ΜΑΝ, ποσοστό που της δίνει το 55,9% των δικαιωμάτων ψήφου στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΝ.
Προ διμήνου η Volkswagen είχε ανακοινώσει ότι είχε αποκτήσει ποσοστό «κατά τι υψηλότερο του 30%» της ΜΑΝ. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις συνέργειες που ήδη επιτυγχάνουμε μεταξύ της ΜΑΝ, της Scania και της Volkswagen», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν.
Τον περασμένο μήνα η Volkswagen είχε ανακοινώσει ότι έχει «εποικοδομητικές συνομιλίες» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση της εξαγοράς της ΜΑΝ. Είχε διευκρινίσει ότι η Κομισιόν είχε ζητήσει από τη VW να μη συμμετάσχουν στελέχη της στο εποπτικό συμβούλιο της ΜΑΝ έως ότου η ίδια εγκρίνει την εξαγορά.

Στο ίδιο τεύχος #280

PreviousNext