Τροχοί & TIR

Mercedes Benz Aero Trailer

Για τη Mercedes-Benz η βελτίωση του συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης του νέου Actros κατά 15% πρέπει να συνοδεύεται από εφάμιλλες επιδόσεις στη σωστή διαχείριση του αέρα στο τρέιλερ και στους άξο
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Mercedes Benz Aero Trailer
Mercedes Benz Aero Trailer

Για τη Mercedes-Benz η βελτίωση του συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης του νέου Actros κατά 15% πρέπει να συνοδεύεται από εφάμιλλες επιδόσεις στη σωστή διαχείριση του αέρα στο τρέιλερ και στους άξονές του, ώστε να επωφελούνται τα μέγιστα οι μεταφορείς.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την έκθεση «Trailer 2011» του Βελγίου, στην οποία παρευρεθήκαμε και καλύψαμε εκτενώς στο προηγούμενο τεύχος του Τ&Τ, παρακολουθήσαμε το συμπόσιο ονόματι «Truck & Trailer» της Mercedes-Benz. Κυρίαρχο θέμα του οποίου ήταν η σχεδιαστική μελέτη «aero trailer» για μία επικαθήμενη δηλαδή νταλίκα με ιδιαίτερα προηγμένα χαρακτηριστικά αεροδυναμικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπαν λοιπόν, οι άνθρωποι του κατασκευαστή, το κόνσεπτ που βλέπετε στις φωτογραφίες -και το οποίο επί του παρόντος δεν επιδείχθηκε ούτε ως πρωτότυπο- επιδεικνύει καλύτερη κατά 18% αεροδυναμική συμπεριφορά από ένα αντίστοιχο συμβατικό μοντέλο. Κάτι που μεταφράζεται σε συνολική οικονομία καυσίμου της τάξης του 5%.



Η συγκεκριμένη μελέτη αναλύεται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί.

PreviousNext