Τροχοί & TIR

Από το τρένο στο ταξί

Σε εφαρμογή έθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μια νέα υπηρεσία μεταφοράς επιβατών που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη με τρένο. Πρόκειται για μια πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας Τρένο – Ταξί, που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, με βάση την οποία ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα με ένα ενιαίο εισιτήριο να μετακινηθεί με ταξί από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης μέχρι τον τελικό του προορισμό, δηλαδή μέχρι το σπίτι του, ή σε άλλο σημείο.
Κυριακή 01/07/2012 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε εφαρμογή έθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μια νέα υπηρεσία μεταφοράς επιβατών που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη με τρένο.

Πρόκειται για μια πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας Τρένο – Ταξί, που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, με βάση την οποία ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα με ένα ενιαίο εισιτήριο να μετακινηθεί με ταξί από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης μέχρι τον τελικό του προορισμό, δηλαδή μέχρι το σπίτι του, ή σε άλλο σημείο.

Τα συνεργαζόμενα με την υπηρεσία ταξί βρίσκονται σε αναμονή σε ειδικό προκαθορισμένο χώρο στην πίσω πλευρά του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην οδό Μαργαροπούλου. Η δυνατότητα κράτησης της υπηρεσίας Τρένο – Ταξί, παρέχεται στους επιβάτες από τους σταθμούς που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων, καθώς επίσης από τα γραφεία ταξιδίων Αθήνας, Λάρισας, Βόλου και Θεσσαλονίκης.

Η νέα υπηρεσία εξυπηρετεί τους επιβάτες που επιβιβάζονται στις αμαξοστοιχίες από σταθμούς του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Το εισιτήριο για την υπηρεσία Τρένο - Ταξί είναι ονομαστικό, φέρει τον αριθμό επιβατών ανά ταξί, αναγράφει το συγκεκριμένο τελικό προορισμό του επιβάτη – επιβατών και εκδίδεται σε δύο αντίτυπα, το ένα εκ των οποίων ο επιβάτης παραδίδει στον οδηγό του ταξί που τον μεταφέρει.

Ο επιβάτης που έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα χρήσης της υπηρεσίας οφείλει να χρησιμοποιήσει το ταξί που έχει δεσμευτεί για τη μετακίνησή του μέσα σε δεκαπέντε λεπτά από την πραγματική άφιξη της αμαξοστοιχίας στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Η αναμονή υπολογίζεται από την ώρα άφιξης που πραγματοποιεί η αμαξοστοιχία, ακόμη και στην περίπτωση καθυστέρησης, ενώ τα ταξί υποχρεούνται στις περιπτώσεις καθυστερήσεων να αναμένουν τους επιβάτες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η εφαρμογή της υπηρεσίας γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία ραδιοταξί «Eurotaxi», ενώ, μετά την πιλοτική εφαρμογή, πιθανώς να επεκταθεί και με άλλες εταιρείες ραδιοταξί, οι οποίες διαθέτουν κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα.

PreviousNext