Τροχοί & TIR

Επίδειξη Ισχύος από την Eberspaecher στο Αννόβερο

Με την ευρωπαϊκή βιομηχανία βαρέων επαγγελματικών οχημάτων να είναι σχεδόν αποκλειστικά συγκεντρωμένη –σε διάθεση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού- στην εξέλιξη και εμπορική διάθεση οχημάτων που καλύπτουν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6, οι προμηθευτές διαδραματίζουν κομβικό ρόλο. Ανάμεσά τους, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα συστήματα εξαγωγής και διαχείρισης καυσαερίων ηγεμονική είναι η παρουσία της γερμανικής Eberspaecher Group.
Δευτέρα 23/07/2012 - 16:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την ευρωπαϊκή βιομηχανία βαρέων επαγγελματικών οχημάτων να είναι σχεδόν αποκλειστικά συγκεντρωμένη –σε διάθεση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού- στην εξέλιξη και εμπορική διάθεση οχημάτων που καλύπτουν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6, οι προμηθευτές διαδραματίζουν κομβικό ρόλο.
Ανάμεσά τους, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα συστήματα εξαγωγής και διαχείρισης καυσαερίων ηγεμονική είναι η παρουσία της γερμανικής Eberspaecher Group.
Από τους διάφορους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας –με 6.300 εργαζόμενους και τζίρο 2,5 δις ευρώ το 2011- είναι στις τεχνολογίες συστημάτων εξαγωγής επαγγελματικών οχημάτων εκεί όπου είναι πρώτη ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

Στην έκθεση ΙΑΑ 2012 στο Αννόβερο (21-27 Σεπτεμβρίου) που, έτσι κι αλλιώς έχει ως κεντρικό θέμα τις νέες νόρμες εκπομπής καυσαερίων, θα επιδείξει σε μεγάλο περίπτερο τα τελευταίας εσοδείας προϊόντα της με έμφαση σε καινοτομίες αναφορικά με τα Euro 6 εξαρτήματα.
Στα περισσότερα φορτηγά που κυκλοφορούν στους δρόμους υπάρχει ένα τουλάχιστον εξάρτημα από τον συγκεκριμένο προμηθευτή, κάτι που θα επικοινωνηθεί και στην ΙΑΑ.
Σημειώνεται ότι, και στην Αμερική με τις (περίπου) αντίστοιχες των Euro 6 αντιρρυπαντικές προδιαγραφές EPA 2010, η Eberspaecher που δραστηριοποιείται στο σύνολο σχεδόν της παγκόσμιας αγοράς, είναι πρώτη στην κατηγορία σε πωλήσεις.

Στην έκθεση ΙΑΑ, θα εκτεθούν όλες οι νέες Euro 6 «προτάσεις» της φίρμας που, σύντομα μπαίνουν όλες σε μαζική παραγωγή από τους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων.
Στο σύνολό τους δε, κατασκευάζονται στο, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, πλέον μοντέρνο εργοστάσιο του είδους στον κόσμο. Η συγκεκριμένη παραγωγική βάση της εταιρείας, λίγο έξω από τη Δρέσδη, πρόσφατα αύξησε κατά πολύ την ετήσια δυναμικότητά της, προκειμένου να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση

Στο ίδιο τεύχος #292

PreviousNext