Ο κ. Ζαφείρης Καπετανίδης, οδηγός της γνωστής εταιρείας Diamantis Transport LTD, έγινε το πρόσωπο της ημέρας για τα μίντια, στην Ολλανδία στις 25 Ιουλίου, με χαρακτηρισμούς όπως «ήρωας» και διθυραμβικά σχόλια να κατακλύζουν το διαδίκτυο και τις μεγάλες εφημερίδες της χώρας, για την αυτοθυσία που επέδειξε σε ώρα εργασίας.

Συγκεκριμένα, καθώς κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Α15 κοντά στο Μπάρενντρεχτ, με ένα Volvo FH της εταιρείας, διαπίστωσε πως, ένας Ολλανδός συνάδελφός του είχε χάσει τις αισθήσεις του και κείτοταν αβοήθητος πάνω στο τιμόνι του ελκυστήρα του εν κινήσει. Ο κ. Καπετανίδης δεν το πολυσκέφτηκε –τον προσπέρασε και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει με το επικαθήμενό του, φρενάροντας όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ένα επιβατικό αυτοκίνητο με αγγλικές πινακίδες είχε ήδη χτυπηθεί από τον «ακυβέρνητο» ελκυστήρα (χωρίς τραυματισμούς για τους επιβαίνοντες) και η πολύ πυκνή κυκλοφορία τη στιγμή του συμβάντος. Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στον τόπο του συμβάντος προσέφεραν άμεσα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στον άτυχο Ολλανδό οδηγό που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, μάλλον υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και ο οποίος μεταφέρθηκε αργότερα σε κοντινό νοσοκομείο.

Πηγή: Εφημερίδα "AD"