Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί παρακολουθούμε την ειδική μεταφορά ενός κορμού τσάπας, Terex RH 40, βάρους 95 τόνων, φάρδους 4,90 μέτρων και ύψους 4,45 μέτρων στη Σερβία με 5αξονικό Scania R 620 και συνολικό μήκος συρμού 22 μέτρα της εταιρείας Bintas Special Transport.

Όπως μας τόνισε ο ιδιοκτήτης της Bintas Special Transport, Σωτήρης Μπίντας, η αγορά του πενταξονικού τράκτορα έγινε για να καλύψει η εταιρεία του τις αυξημένες ανάγκες για βαριές και ειδικές μεταφορές. Καθώς μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της προς τα Ανατολικά κράτη όπου οι έλεγχοι είναι συχνοί και περιλαμβάνουν ζύγιση κατ’ άξονα, το 5αξονικό αυτοκίνητο έδινε τη σωστή και νόμιμη λύση.

Σε ένα από τα δυσκολότερα δρομολόγιά του, το 5αξονικό ταξίδεψε από την Αθήνα για το Νις της Σερβίας με συνολικό βάρος 133,5 τόνους (μικτό) το οποίο διήρκεσε 4 ημέρες και ο συντάκτης του ΤΡΟΧΟΙ & TIR, Παύλος Μαυρομύτης, ήταν εκεί για να καταγράψει βήμα βήμα στο τεύχος Δεκεμβρίου την απαιτητική αυτή ειδική μεταφορά.