Τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο Ford Ranger

Διαθέσιμο στην Ελλάδα «το PICK-UP της χρονιάς 2013»

Το νέο Ford Ranger ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα, έχοντας πρόσφατα κατακτήσει το «Βραβείο του Pick-Up της Χρονιάς» για το 2013International Pick-Up Award 2013»). Στον πιο πρόσφατο θεσμό του ευρωπαϊκού ειδικού Τύπου, το νέο Ranger ήταν η επιλογή των μελών κριτικής επιτροπής, τα οποία εκθείασαν τις επιδόσεις του εντός και εκτός δρόμου, τη γκάμα των κινητήρων, το μεγάλο ωφέλιμο φορτίο, την ικανότητα ρυμούλκησης, τα εν γένει στοχεία εκμετάλλευσης που προσφέρει στον επαγγελματία και τέλος, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια.

Το Νέο Ranger αναδείχτηκε νικητής μετά από ένα διήμερο οδήγησης στην περίφημη Πίστα Δοκιμών του Millbrook στο Bedfordshire στην Αγγλία, όπου συγκέντρωσε 47 βαθμούς – περισσότερους από όσους συγκέντρωσαν μαζί το δεύτερο Isuzu D-Max και το τρίτο Volkswagen Amarok. Το βραβείο απονεμήθηκε στη Ford από τον συνάδελφό μας και πρόεδρο της επιτροπής κρίσης κ. Pieter Wieman στο πλαίσιο της έκθεσης επαγγελματικού αυτοκινήτου Fleet Transport EXPO 12, στο Δουβλίνο.

Δυο ήμερες μετρήσεων

Η Ford λοιπόν, μετά τη διάκριση για το «Βαν της Χρονιάς 2013» που απέσπασε με το νέο Transit Custom προσθέτει στην τροπαιοθήκη της ένα ακόμη σημαντικό βραβείο -τον τίτλο για το καλύτερο νέο ελαφρύ ημιφορτηγό της αγοράς. Συγκεκριμένα, το νέο Ranger επικράτησε στην τελική ψηφοφορία κατακτώντας με σημαντική διαφορά, την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των δημοσιογράφων.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε το περιοδικό Τροχοί & TIR με τον υπεύθυνο δοκιμών Βασίλη Δαραμούσκα να είναι ανάμεσα στα μέλη της διεθνούς επιτροπής κρίσης για το ελαφρύ ημιφορτηγό (pick-up) της χρονιάς. Οι δημοσιογράφοι οδήγησαν και μέτρησαν τις επιδόσεις των 6 φιναλίστ σε κάποιες από τις πλέον απαιτητικές ασφάλτινες και off road διαδρομές της Ευρώπης. «Το Ford Ranger είναι ένα εξαιρετικό όχημα παντός εδάφους, συνδυάζει το τέλειο μίγμα άνεσης και σταθερότητας στο δρόμο με μοναδικές ικανότητες εκτός δρόμου» δήλωσε ο Jarlath Sweeney, Ιρλανδός δημοσιογράφος της κριτικής επιτροπής των εκπροσώπων του ειδικού τύπου γιά επαγγελματικά οχήματα, που συμμετέχει μαζί με τον συντάκτη του Τροχοί & TIR και στην επιτροπή για το «Διεθνές Van της Χρονιάς» («International Van of the Year»).

«Το Ranger είναι εξαιρετικό και για τη δουλειά και για τον ελεύθερο χρόνο, οι πελάτες θα εκτιμήσουν τη διαφορά μόλις πάρουν θέση πίσω από το τιμόνι» δήλωσε ο κ. Paul Randle, vehicle line director, Global Commercial Vehicles, Ford Ευρώπης«Το περίοπτο βραβείο αποτελεί απόδειξη της δουλειάς των μηχαανικών μας για τα παγκόσμια προϊόντα μας, ενώ περιμένουμε πολλά ακόμα με το λανσάρισμα των νέων (μεγάλων) Transit και Transit Connect το 2013». Πλήρως ανανεωμένο, το νέο Ranger διαθέτει τώρα μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και κορυφαία ικανότητα ρυμούλκησης σε συνδυασμό με καινοτόμα, νέα χαρακτηριστικά άνεσης και συστήματα υποστήριξης οδηγού. Είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας pick-up που βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στο Euro NCAP. Φέτος, η Ford έχει ήδη κερδίσει τη διάκριση «Διεθνές Van της Χρονιάς 2013» για το νέο Transit Custom, ενώ ο βενζινοκινητήρας 1.0 λίτ. EcoBoost αναδείχθηκε «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για το 2012. Το νέο Ford Ranger πωλείται σε όλες τις σημαντικές Ευρωπαϊκές αγορές και ξεκίνησε πρόσφατα να πωλείται και στην Ελλάδα. Νέο Ford Ranger από 21.100 ευρώ Η Ford Motor Ελλάς ανακοίνωσε τις τιμές διάθεσης του νέου Ranger στην Ελλάδα.

Το νέο Ranger διατίθεται σε τρεις εκδόσεις καμπίναςDouble, Rap και Regular – από τις πλέον ευρύχωρες στην κατηγορία. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ισχυρούς και οικονομικούς πετρελαιοκινητήρες Duratorq TDCi και δύο συστήματα μετάδοσης 4x2 και 4x4. Έχοντας αναφέρει αναλυτικά τα πάντα για τη γραμμή μετάδοσης κίνησης και τα στοιχεία εκμετάλλευσης του Ranger τόσο από το παγκόσμιο λανσάρισμα στη Ν. Αφρική όσο και μετά από τη συμμετοχή μας στη μεγάλη συγκριτική δοκιμή τον Οκτώβριο στην Αγγλία, εδώ παραθέτουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και τις εκδόσεις και τα επίπεδα εξοπλισμού.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε εδώ

Αναλυτικός Τιμοκατάλογος και τεχνικά χαρακτηριστικά δημοσιεύονται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί.