Τροχοί & TIR

Το Σημείωμα του Εκδότη

Θέματα που σας αφορούν άμεσα Πολλά, σημαντικά και ενδιαφέροντα είναι τα θέματα που ακολουθούν στις σελίδες του παρόντος τεύχους και αφορούν όλους τους ιδιοκτήτες και οδηγούς επαγγελματικών αυτοκινήτων. Ειδήσεις, υπουργικές αποφάσεις και διευκρινήσεις καλύπτουν κατά προτεραιότητα τις πρώτες σελίδες του περιοδικού, ακολουθούν οι αναλύσεις και οι εκτενείς αναφορές στα θέματα επικαιρότητας, όπως οι αλλαγές στα επαγγελματικά διπλώματα, οι ώρες ανάπαυσης – οδήγησης, o τρόπος που θα ελέγχονται καθ΄ οδόν, το απαγορευτικό των φορτηγών για το 2013 κ.α. Εξίσου σημαντικά είναι και τα θέματα στην ενότητα «Πούλμαν & Λεωφορείο» με πρώτη είδηση την έναρξη καταβολής των ενισχύσεων στους δικαιούχους των ΚΤΕΛ, τον τρόπο που θα γίνουν οι κληρώσεις των αδειών ταξί ανά έδρα, τι απαιτείται για την κυκλοφορία των ΕΙΧ ξενοδοχείων κ.α. Αρκετά από τα παραπάνω θέματα, αποτελούν συνέχεια των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που επεβλήθησαν από τους τροϊκανούς σε ελάχιστο χρόνο, υπό τη γνωστή απειλή των δόσεων και ήταν φυσικό θα λέγαμε, οι υπηρεσίες του κράτους και των Περιφερειών να βρεθούν απροετοίμαστες. Από τη Βουλή περνούσε το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας είτε προς το κοινοτικό δίκαιο, είτε προς εφαρμογή του μνημονίου, και την επομένη, οι αρμόδιοι υπουργοί έπρεπε να εκδώσουν σειρά εφαρμοστικών νόμων, αποφάσεων, ερμηνευτικών εγκυκλίων κ.α. με συνέπεια να σημειώνονται παραλείψεις με τις νεότερες αποφάσεις να μην καταργούν τις προγενέστερες ή να τις συμπληρώνουν ανεπαρκώς κ.ο.κ. Αποτέλεσμα, να έχουμε καθημερινά σχεδόν διορθωτικές αποφάσεις, ερμηνευτικές και διευκρινηστικές εγκυκλίους κ.λ.π. σε ρυθμό και όγκο που δύσκολα θα μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει.
από Μανώλης Αγριμανάκης | Παρασκευή 01/02/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Θέματα που σας αφορούν άμεσα

 Πολλά, σημαντικά και ενδιαφέροντα είναι τα θέματα που ακολουθούν στις σελίδες του παρόντος τεύχους και αφορούν όλους τους ιδιοκτήτες και οδηγούς επαγγελματικών αυτοκινήτων. Ειδήσεις, υπουργικές αποφάσεις και διευκρινήσεις καλύπτουν κατά προτεραιότητα τις πρώτες σελίδες του περιοδικού, ακολουθούν οι αναλύσεις και οι εκτενείς αναφορές στα θέματα επικαιρότητας, όπως οι αλλαγές στα επαγγελματικά διπλώματα, οι ώρες ανάπαυσηςοδήγησης, o τρόπος που θα ελέγχονται καθ΄ οδόν, το απαγορευτικό των φορτηγών για το 2013 κ.α.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα θέματα στην ενότητα «Πούλμαν & Λεωφορείο» με πρώτη είδηση την έναρξη καταβολής των ενισχύσεων στους δικαιούχους των ΚΤΕΛ, τον τρόπο που θα γίνουν οι κληρώσεις των αδειών ταξί ανά έδρα, τι απαιτείται για την κυκλοφορία των ΕΙΧ ξενοδοχείων κ.α.

Αρκετά από τα παραπάνω θέματα, αποτελούν συνέχεια των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που επεβλήθησαν από τους τροϊκανούς σε ελάχιστο χρόνο, υπό τη γνωστή απειλή των δόσεων και ήταν φυσικό θα λέγαμε, οι υπηρεσίες του κράτους και των Περιφερειών να βρεθούν απροετοίμαστες.

Από τη Βουλή περνούσε το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας είτε προς το κοινοτικό δίκαιο, είτε προς εφαρμογή του μνημονίου, και την επομένη, οι αρμόδιοι υπουργοί έπρεπε να εκδώσουν σειρά εφαρμοστικών νόμων, αποφάσεων, ερμηνευτικών εγκυκλίων κ.α. με συνέπεια να σημειώνονται παραλείψεις με τις νεότερες αποφάσεις να μην καταργούν τις προγενέστερες ή να τις συμπληρώνουν ανεπαρκώς κ.ο.κ.

Αποτέλεσμα, να έχουμε καθημερινά σχεδόν διορθωτικές αποφάσεις, ερμηνευτικές και διευκρινηστικές εγκυκλίους κ.λ.π. σε ρυθμό και όγκο που δύσκολα θα μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει.

 Αρχείο Θεμάτων

Ο λόγος για τον οποίο κάνουμε αυτή αναφορά είναι να σας επισημάνουμε τη χρησιμότητα της ύλης και την ανάγκη αυτά τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR να τα τηρείτε σε ένα αρχείο, ή ακόμη και σε ένα φάκελο μέσα στη καμπίνα σας (π.χ. απαγορευτικό, ωράρια και ποινές ταχογράφου, δικαιολογητικά έκδοσης κάρτας, αλλαγές στις κατηγορίες των επαγγελματικών διπλωμάτων κ.α.).

Σκοπός μας είναι να αποφεύγεται με κάθε τρόπο η παραπληροφόρηση, η ελλιπής ενημέρωση και η άγνοια πάνω σε θέματα θεσμικά, επίκαιρα και κυρίως χρηστικά για τον κάθε επαγγελματία και ιδιοκτήτη φορτηγού. Αυτή η άγνοια των βασικών θεμάτων (που πάντως κάθε μήνα περνούν από τις σελίδες του περιοδικού), επιτρέψτε μου να πω, σήμερα είναι αδικαιολόγητη για κάθε σύγχρονο και σοβαρό επαγγελματία.

 Χιονοστιβάδα μεταρρυθμίσεων

 Λέμε «σήμερα», γιατί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, δεν είχαμε αυτή τη χιονοστιβάδα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Σήμερα ο ιδιοκτήτης του φορτηγού καλείται να συμμορφωθεί σε ένα ευρύτερο και αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο, την ίδια στιγμή που θα πρέπει να επιβιώσει σε ένα οξύτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρωτόγνωρο για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όπου, με τις ευλογίες του νομοθέτη, το μεταφορικό γίγνεσθαι στη χώρα μας, δέχτηκε βαθειές τομές, άλλαξε και παραμένει συνεχώς μεταβαλλόμενο, καθιστώντας την ενημέρωση ανάγκη πρώτης προτεραιότητας.

 Για να μην σας λείπει τίποτα

 Αντιλαμβανόμενοι και εμείς, οι συντάκτες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR τη σπουδαιότητα, την κρισιμότητα αν θέλετε αυτής της ενημέρωσης, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στην κάλυψη αυτής της ανάγκης και να αποτυπώνουμε κάθε μήνα στις σελίδες του περιοδικού μας, όλες τις χρήσιμες για σας πληροφορίες, την επικαιρότητα από το χώρο των μεταφορών και μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα και ρεπορτάζ.

Σκοπός μας, κάθε μήνα, είναι να μη λείπει τίποτα από τις σελίδες του Τ.Τ. που σχετίζεται με τις μεταφορές, τα Logistics, τα νέα μοντέλα και τις επιδόσεις τους, τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γύρω από το φορτηγό. Αν το επιτυγχάνουμε φαίνεται στις σελίδες που ακολουθούν. Διαβάστε τις, ενημερωθείτε και κρατήστε αρχείο των θεμάτων που κρίνετε σημαντικά για τη δουλειά σας. Και για κάθε πρόσθετη πληροφορία, είμαστε στη διάθεσή σας, είμαστε σε ανοιχτή γραμμή μαζί σας.

 

Καλό δρόμο να έχετε…

PreviousNext