Τροχοί & TIR

Τα Νέα Mercedes-Benz Sprinter Minibus Euro 6 σε 24 επιλογές

Η Mercedes-Benz είναι μεταξύ άλλων, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής mini bus στην Ευρώπη, με δυνατότητα παραγωγής 1.300 μονάδων ανά έτος, και μόλις παρουσίασε 24 νέα μοντέλα βασισμένα στο νέο Sprinter E
Τρίτη 03/06/2014 - 10:05
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Mercedes-Benz είναι μεταξύ άλλων, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής mini bus στην Ευρώπη, με δυνατότητα παραγωγής 1.300 μονάδων ανά έτος, και μόλις παρουσίασε 24 νέα μοντέλα βασισμένα στο νέο Sprinter Euro 6. Η Mercedes-Benz παρουσίασε πρόσφατα, στο Ντόρτμουντ τις νέες σειρές μικρολεωφορείων Sprinter σε εκδόσεις Euro 6. Η εταιρεία Mercedes-Benz Minibus GmbH είναι μία από τις ελάχιστες που διαθέτουν πλήρως κάθετη παραγωγική μονάδα όπου δεν «διασκευάζονται» απλά πάνελ βαν («κλούβες») σε minibus, αλλά δημιουργούνται εξαρχής οχήματα αποκλειστικά για οδική Μεταφορά επιβατών.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης γραμμής παραγωγής είναι κυρίως το υψηλό επίπεδο αυτοματισμών στην παραγωγή, η πρόσβαση στο τμήμα Έρευνας & Εξέλιξης της μητρικής εταιρείας, και η ενσωμάτωση συγκεκριμένων εξαρτημάτων λεωφορείου ήδη από τον σχεδιασμό κάθε νέας γενιάς Sprinter. Η έκταση των επεμβάσεων σε σασί και αμάξωμα, καθιστά την εταιρεία κατασκευστή πλήρους κλίμακας και όχι αμαξοποιό, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις –όπως το τριάξονο, χαμηλοδάπεδο αστικό City 77- το σασί και το αμάξωμα δημιουργούνται από την αρχή. Παραλαμβάνονται δηλαδή, οι πρώτες ύλες και αρχίζει η επεξεργασία όπως σε ένα π.χ., δωδεκάμετρο λεωφορείο.

 

 

Στο ίδιο τεύχος #314

PreviousNext