Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις Επαγγελματικών Οχημάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη τον Νοέμβριο 2015

Από τους καλύτερους μήνες της χρονιάς που πέρασε ήταν ο Νοέμβρης για όλες τις κατηγορίες των Επαγγελματικών Αυτοκινήτων επιβεβαιώνοντας ότι μαζί με τις αναμενόμενες ταξινομήσεις του Δεκεμβρίου η χρο
Δευτέρα 04/01/2016 - 14:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τους καλύτερους μήνες της χρονιάς που πέρασε ήταν ο Νοέμβρης για όλες τις κατηγορίες των Επαγγελματικών Αυτοκινήτων επιβεβαιώνοντας ότι μαζί με τις αναμενόμενες ταξινομήσεις του Δεκεμβρίου η χρονιά κλείνει βελτιωμένη σε σχέση με το 2014, έστω και οριακά για ορισμένες κατηγορίες.

Βέβαια, γνωρίζουμε όλοι, ότι την κούρσα των πωλήσεων οδήγησε ο ευρύτερος δημόσιος τομέας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει τον πρώτο λόγο. Εκτιμούμε, ότι οι πωλήσεις στις τρεις κατηγορίες πάνω από τους 3,5 τόνους, ποσοστό 70% μέχρι 74%, αφορά σε προμήθειες Δήμων που έκαναν χρήση των επιδοτήσεων των ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο ποσοστό ανταποκρίνεται σε πωλήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Την κούρσα οδήγησε η Iveco, η οποία ταξινόμησε τα περισσότερα φορτηγά στο σύνολο των τριών κατηγοριών πάνω από τους 3,5 τόνους και όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί και «επίσημα», δηλαδή με την προσθήκη των ταξινομήσεων του Δεκεμβρίου, στην πρώτη θέση των πωλήσεων του 2015.

Ακριβώς, η αντίθετη εικόνα, εμφανίζεται στα ελαφρά επαγγελματικά μέχρι 3,5 τόνους, όπου το 75% περίπου αφορά πωλήσεις ιδιωτών, εταιρικών στόλων και επιχειρήσεων μίσθωσης οχημάτων και το υπόλοιπο αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και (κυρίως) τον ΟΤΕ.

Αναμφισβήτητα η κατηγορία αυτή των ελαφρών επαγγελματικών παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα στις πωλήσεις, αφού ήδη, χωρίς τις ταξινομήσεις του Δεκεμβρίου, βρίσκεται αρκετά πάνω από την προηγούμενη συγκρινόμενη χρονιά, του 2014.

Στο ίδιο τεύχος #333

PreviousNext