Τροχοί & TIR

Νταλίκα Nooteboom για μηχανήματα 80 τον.

Η σειρά Manoovr της Nooteboom είναι γνωστή για τη μεταφορά βαρέων μηχανημάτων. Οι τελευταίες προσθήκες εδώ είναι οι 4-αξονικοί, 5-αξονικοί και 6-αξονικοί Manoovr χαμηλής φόρτωσης για μεταφορά εκσκαφ
Πέμπτη 26/04/2018 - 10:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Η σειρά Manoovr της Nooteboom είναι γνωστή για τη μεταφορά βαρέων μηχανημάτων. Οι τελευταίες προσθήκες εδώ είναι οι 4-αξονικοί, 5-αξονικοί και 6-αξονικοί Manoovr χαμηλής φόρτωσης για μεταφορά εκσκαφέα.

Η Nooteboom έχει αναπτύξει ειδικές ράμπες «Heavy Duty» για τη φόρτωση μηχανημάτων βάρους μέχρι και 80 τόνων. Κάθε μία από αυτές τις ράμπες χωριστά, μπορεί να δεχτεί φορτίο τροχού βάρους 20 τόνων. Το τεχνικό φορτίο άξονα ενός 6-αξονικού Manoovr με επεκτάσιμα συρτάριαχαμηλού φορτωτή, τύπου MPL-97-06 (VU), είναι 75,5 τόνοι. Χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό της άκρης της κάθε ράμπας, η κλίση είναι μόλις 10 μοιρών, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολη τη φορτοεκφόρτωση του μηχανήματος στη νταλίκα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ενός 6-αξονικού επικαθήμενου χαμηλής φόρτωσης για μεταφορά βαρέων μηχανημάτων, διαφοροποιείται από τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Για να είναι εφικτή η ασφαλής και αποτελεσματική φόρτωση των μηχανημάτων που μπορούν να ζυγίζουν έως και 80 τόνους, η Nooteboom έχει αναπτύξει αυτές τις ράμπες «Heavy Duty» και παράλληλα έχει κάνει το πίσω μέρος της πλατφόρμας εξαιρετικά ανθεκτικό για να δέχεται το βάρος του κουβά του εκσκαφέα. Επίσης, στα πλαϊνά συρτάρια της πλατφόρμας, όπου πατούν οι ερπύστριες (ή οι ρόδες) του μηχανήματος, μπορούν να δεχτούν βάρος 60 τόνων (30+30).

PreviousNext