Τροχοί & TIR

Αυτόνομα φορτηγά στα λιμάνια της Κίνας

Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό κινέζικης κατασκευής, ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης στο λιμάνι της Τιαντσίν της Κίνας. Το εν λόγω όχημα είναι κινέζικης κατασκευής και είναι εξοπλισμένο με ραντάρ, λ
Παρασκευή 04/05/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό κινέζικης κατασκευής, ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης στο λιμάνι της Τιαντσίν της Κίνας. Το εν λόγω όχημα είναι κινέζικης κατασκευής και είναι εξοπλισμένο με ραντάρ, λέιζερ, κάμερα υψηλής ευκρίνειας και υπολογιστή. Το φορτηγό πραγματοποίησε -δίχως τη συνδρομή οδηγού- λειτουργίες όπως οδήγηση, στάθμευση, φόρτωση και εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων.

To φορτηγό που αναπτύχθηκε από κοινού από τις εταιρείες Τianjin Port (Group) Co Ltd, China National Heavy-Duty Truck Group Co Ltd και Tianjin TruckTech Company, διαθέτει ένα σύστημα οδήγησης παγκόσμιας κλάσης και έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα 120 χλμ./ώρα μεταφέροντας πλήρες φορτίο. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του εγχειρήματος, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο φορτηγό μπορεί να εξασφαλίσει καλή απόδοση τη νύχτα, όπως επίσης και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως οι αυτοματοποιημένες αποβάθρες εμπορευματοκιβωτίων είναι η μελλοντική τάση για την ανάπτυξη των λιμένων. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάπτυξη αυτόνομων φορτηγών προέκυψε από την ανάγκη μιας ταχείας απομάκρυνσης από το λιμάνι των κοντέινερ. Ενώ, δηλαδή, τα μεγάλα λιμάνια είχαν την υποδομή σε μηχανήματα handlers να εκφορτώνουν γρήγορα τα πλοία, τα κοντέινερ στοιβάζονταν καθώς δεν προλάβαιναν να φορτώνονται στα φορτηγά, τα οποία επιπρόσθετα επιβάρυναν το περιβάλλον.

Στο ίδιο τεύχος #362

PreviousNext