Τροχοί & TIR

Σταθμός γρήγορης φόρτισης και υψηλής ισχύος

Άνοιξε πρόσφατα ο πρώτος σταθμός φόρτισης υψηλής ισχύος της Νορβηγίας, της χώρας με τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανά κάτοικο. Υπεύθυνες για το εγχείρημα είναι οι εταιρείες Fortum Charge &
Κυριακή 06/05/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Άνοιξε πρόσφατα ο πρώτος σταθμός φόρτισης υψηλής ισχύος της Νορβηγίας, της χώρας με τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανά κάτοικο. Υπεύθυνες για το εγχείρημα είναι οι εταιρείες Fortum Charge & Drive και Reitan Convenience.

Ο σταθμός βρίσκεται στο Nygårdskrysset, 20 λεπτά νότια του Όσλο, στην εθνική οδό προς τη Στοκχόλμη. Σε αυτή τη μονάδα θα μπορούν να φορτίζουν τα νέας γενιάς ηλεκτρικά οχήματα, έως και 7 φορές ταχύτερα από ότι στους γρήγορους φορτιστές που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο. Ο νέος σταθμός φόρτισης είναι μέρος του πρώτου διαδρόμου φόρτισης υψηλής ισχύος (HPC) που κατασκευάζει φέτος η Fortum Charge & Drive, θέλοντας να συνδέσει το Όσλο, τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι και να δώσει έτσι τη δυνατότητα στα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς, να πηγαίνουν από το Ελσίνκι στο Όσλο στον ίδιο χρόνο με τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως οι ταχυφορτιστές (50kW) μπορούν να φορτίσουν στο 80% μια άδεια μπαταρία, μέσα σε περίπου 30 λεπτά. Οι φορτιστές των έως και 22kW, απαιτούν σχεδόν 4 ώρες για την ίδια διαδικασία, ενώ οι φορτιστές υψηλής ισχύος (μέχρι και 350kW), μπορούν να δώσουν αυτονομία περίπου 250 χλμ. σε ένα ηλεκτρικό όχημα, μόλις μετά από 10 λεπτά που αυτό θα μπει στην πρίζα.

Στο ίδιο τεύχος #362

PreviousNext