Τροχοί & TIR

Ζουν τον εφιάλτη της Χρεοκοπίας

Σήμα κινδύνου S.O.S εκπέμπουν τα μέλη του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. αλλά και το σύνολο τον μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ζουν τον εφιάλτη της χρεοκοπίας αφού τα ποσά που μένουν στην επιχείρηση μετά την υπερβολική
Πέμπτη 07/06/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σήμα κινδύνου S.O.S εκπέμπουν τα μέλη του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. αλλά και το σύνολο τον μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ζουν τον εφιάλτη της χρεοκοπίας αφού τα ποσά που μένουν στην επιχείρηση μετά την υπερβολική φορολογία και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές είναι ένα μικρό επίδομα, όπως αποδεικνύεται από τα πραγματικά στοιχεία που εμφανίζονται στους έξι πίνακες που ακολουθούν.

Η πολιτική αυτή οδηγεί σε λουκέτο τις επιχειρήσεις και σε αδράνεια την επιχειρηματικότητα που δίνουν προοπτική στην ανάπτυξη της οικονομίας και επιλέγει την πολιτική των επιδομάτων.

Όμως η επιδοματική πολιτική για να εφαρμοσθεί πρέπει να υπάρχουν υγιή πλεονάσματα που να προέρχονται από την ανάπτυξη της οικονομίας και την αύξηση του Α.Ε.Π. και όχι από ματωμένα πλεονάσματα που προέρχονται από τον στραγγαλισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Επισημαίνουμε ότι επιβάλλεται εισφορά 26,95% επί των βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών –παγκόσμια εφεύρεση και εφαρμογή– με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εισφορές να υπερβαίνουν το 34% του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος.

Τα στοιχεία όπως απεικονίζονται στους πίνακες αφορούν αποκλειστικά τα ποσά που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να συμπεριλάβουν καμία άλλη επιβάρυνση, όπως προκαταβολή επόμενου έτους, εισφορά αλληλεγγύης κ.λ.π. που σε πολλές περιπτώσεις είναι περισσότερα από το φορολογητέο εισόδημα.

Ο Προέδρος του Π.Σ.Χ.Ε.Μ.

Πέτρος Σκουλικίδης

PreviousNext