Τροχοί & TIR

Νέα Volvo 9700 και 9900

Η Volvo παρουσιάζει μια νέα πλατφόρμα πούλμαν, πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί μια ολοκαίνουργια σειρά μοντέλων με πρωτοποριακό σχεδιασμό και υψηλή άνεση, που περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το πολυτελές
Τετάρτη 13/06/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo παρουσιάζει μια νέα πλατφόρμα πούλμαν, πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί μια ολοκαίνουργια σειρά μοντέλων με πρωτοποριακό σχεδιασμό και υψηλή άνεση, που περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το πολυτελές Volvo 9900 και το ευέλικτο Volvo 9700.

Αμφότερα διαθέτουν ένα δυναμικά σχεδιασμένο εξωτερικό με καθαρές γραμμές και λείες επιφάνειες, που σύμφωνα με την εταιρεία αναβαθμίζει την αεροδυναμική σε ένα νέο επίπεδο.

«Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα, η μεγαλύτερη ανανέωση της ευρωπαϊκής μας γκάμας πούλμαν για περισσότερα από 20 χρόνια. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πελάτες μας και οι επιβάτες τους θα εκτιμήσουν το αποτέλεσμα.», δήλωσε σχετικά ο Håkan Agnevall, πρόεδρος της Volvo Buses.

Στο νέο Volvo 9900, οι γραμμές των παραθύρων έχουν σχήμα «Z», γεγονός που σε συνδυασμό με την «αμφιθεατρική» διαμόρφωση των καθισμάτων των επιβατών, συνθέτει σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία μια εντελώς νέα «γλώσσα» σχεδίασης για τα πούλμαν. Στο εσωτερικό, η ομάδα σχεδίασης έδωσε μεγάλη σημασία στην ποιότητα. Οι επιλογές σε πολύχρωμες υφασμάτινες και δερμάτινες επενδύσεις, αλλά και οι μεταλλικές λεπτομέρειες, αναβαθμίζουν τη συνολική εικόνα της καμπίνας.

Επιπλέον, την προσφερόμενη άνεση βελτιώνουν τα εργονομικά καθίσματα επιβατών, αλλά και η προσεγμένη ηχομόνωση, όπως και το προηγμένο σύστημα κλιματισμού. Το νέο Volvo 9900 προσφέρει επίσης ένα υψηλότερο δάπεδο και διευρυμένα παράθυρα για βελτιωμένη ορατότητα. Παράλληλα, η οροφή εσωτερικά είναι κατά οκτώ εκατοστά υψηλότερη από ότι πριν και επιπλέον, η σύνδεση των τοίχων και της οροφής, δημιουργεί μια ευάερη αίσθηση με μεγαλύτερη ευρυχωρία.

Τόσο το Volvo 9700 όσο και το Volvo 9900, τέλος, διαθέτουν ολοκληρωμένες λύσεις για την ενεργητική και την παθητική ασφάλεια. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά είναι η ισχυρότερη προστασία κατά τη μετωπική πρόσκρουση (FIP) και το σύστημα Driver Alert που παρακολουθεί τις κινήσεις του οχήματος και προειδοποιεί εάν ο οδηγός είναι κουρασμένος ή δεν επικεντρώνεται στο δρόμο.

PreviousNext