Τροχοί & TIR

Οι τρεις πυλώνες ασφάλειας των ηλεκτρικών Renault

Με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεργάζεται στενά η Renault -η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη- ώστε να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια που παρέχουν τα οχήματά της, αλλά κα
Κυριακή 24/06/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεργάζεται στενά η Renault -η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη- ώστε να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια που παρέχουν τα οχήματά της, αλλά και να κάνει πιο αποτελεσματική τη δράση των σωστικών συνεργείων σε περίπτωση ατυχήματος.

Η στρατηγική της γαλλικής εταιρείας για την ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων έχει τρεις πυλώνες. Ο πρώτος αφορά στο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική των οχημάτων. Για παράδειγμα, τα ηλεκτρικά οχήματα της Renault είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε η πυροσβεστική να μπορεί να ρίξει απ’ ευθείας νερό στις μπαταρίες, αντιμετωπίζοντας τη φωτιά σε λιγότερο από 1 λεπτό αντί για 45 λεπτά που απαιτούνται κανονικά. Το εν λόγω σύστημα εξελίχθηκε από τη Renault σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία της Γαλλίας, όπως άλλωστε και το σύστημα που επιτρέπει την άμεση απομόνωση των μπαταριών από το υπόλοιπο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στη δημιουργία ειδικών οδηγιών για τα σωστικά συνεργεία, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Renault για αυτό το σκοπό δημιούργησε και μία σχετική εφαρμογή (application), μέσω της οποίας τα σωστικά συνεργεία έχουν πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Ο τρίτος πυλώνας, τέλος, εστιάζει στην εκπαίδευση, με τη Renault να προσφέρει οχήματα και υλικά για την εκπαίδευση των σωστικών συνεργείων, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας.

Στο ίδιο τεύχος #363

PreviousNext