Τροχοί & TIR

Continental και NVIDIA για τεχνητή νοημοσύνη

Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για αυτόνομα οχήματα, ο Όμιλος Continental συνεργάζεται με τη γνωστή εταιρεία τεχνολογίας, NVIDIA. Τα συστήματα, που βασίζονται στη
Τετάρτη 08/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για αυτόνομα οχήματα, ο Όμιλος Continental συνεργάζεται με τη γνωστή εταιρεία τεχνολογίας, NVIDIA. Τα συστήματα, που βασίζονται στην πλατφόρμα NVIDIA DRIVE, θα παρουσιαστούν στην αγορά το 2021.

Η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στη δημιουργία υπολογιστών που θα καταστήσουν ικανές λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης σε οχήματα με οδηγό (level 2), μέχρι και την κατασκευή πλήρως αυτόνομων οχημάτων (level 5). Μηχανικοί και από τις δύο εταιρείες εργάζονται σε εξειδικευμένες πλατφόρμες, που περιλαμβάνουν το NVIDIA DRIVE Xavier, το λειτουργικό σύστημα NVIDIA DRIVE OS και το πρόγραμμα για αυτόνομα οχήματα, DRIVE AV. Θα ενσωματωθούν και τεχνολογίες της Continental, όπως τα Radars και η Camera & High-Resolution 3D LiDAR.

Η Continental και η NVIDIA αρχικά θα αναπτύξουν υψηλά αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης που περιλαμβάνουν «αντίληψη» 360 μοιρών, αυτόματη αλλαγή λωρίδας σε αυτοκινητόδρομους και ενσωμάτωση του οχήματος σε συνθήκες αστικής κυκλοφορίας. Επιπλέον, το σύστημα θα ενσωματώνει HD χάρτες που θα δίνουν τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα να εντοπίζουν τη θέση τους σε μια περιοχή και να δέχονται αναθεωρημένες εκδόσεις του χάρτη.

Στο ίδιο τεύχος #364

PreviousNext