Τροχοί & TIR

Εγκαινιάστηκε ο νέος υπερσύγχρονος σταθμός του ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Με μια φαντασμαγορική τελετή, με τον ουρανό να γεμίζει πυροτεχνήματα και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή δεκάδων τοπικών μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκα
Σάββατο 18/08/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με μια φαντασμαγορική τελετή, με τον ουρανό να γεμίζει πυροτεχνήματα και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή δεκάδων τοπικών μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου σταθμού του ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία εκπροσώπων από όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας, από βουλευτές του νησιού, προέδρους οργανισμών και τοπικών φορέων. Παρών και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και βέβαια, ο πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ Σοφοκλής Φάτσιος, ο οποίος καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στην τεράστια κοινωνική συμβολή των ΚΤΕΛ «στον πιο αξιόπιστο συγκοινωνιακό φορέα της χώρας που σε πείσμα των οικονομικών δεδομένων σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας και παρά τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται, κατορθώνουν όχι απλά να επιβιώνουν, αλλά και να αναπτύσσονται», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και πρόσθεσε:

«Με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και του στόλου, τον επαγγελματισμό και την εμπειρία που μας διακρίνει, τα ΚΤΕΛ θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον, χωρίς να αλλοιωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας και το κοινωνικό έργο που προσφέρουν. Η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων προς το επιβατικό κοινό υπηρεσιών, όχι απλά θα συνεχισθεί, αλλά και θα κλιμακωθεί περαιτέρω, με σκοπό την πλήρη αναβάθμιση του έργου μας».

Αναφερόμενος κατόπιν στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύσει από το 2019 και το οποίο ορίζει διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση του συγκοινωνιακού έργου, ο κ. Φάτσιος τόνισε: «Και να είστε σίγουροι ότι και μετά το 019 τα ΚΤΕΛ θα είναι ο βασικός πυλώνας εκτέλεσης των Δημόσιων Υπεραστικών Επιβατικών Μεταφορών, διότι κινούμεθα γύρω από έναν και μοναδικό άξονα: την ολοένα και αρτιότερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη ριζική ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που το ΚΤΕΛ θα προσφέρει στον επιβάτη, με γνώμονα πάντα τρεις βασικές προϋποθέσεις: Ενότητα, εργασία, υπευθυνότητα».

Απευθυνόμενος κατόπιν στους προσκεκλημένους και στον υπουργό Μεταφορών ανέφερε:

«Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο. Σε μια περίοδο που η αστυφιλία απειλούσε και απειλεί με αφανισμό την ελληνική ύπαιθρο, τα υπεραστικά ΚΤΕΛ κατόρθωσαν και κατορθώνουν να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά μας, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσαν το βασικό «εργαλείο» για την άσκηση εκ μέρους της Πολιτείας κοινωνικής πολιτικής. Δίχως την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ επιχορήγηση, τα λεωφορεία μας διακινούν, είτε δωρεάν έναντι συμβολικού αντιτίμου, μαθητές, φοιτητές, στρατιωτικούς, πολύτεκνους, αστυνομικούς, ΑμεΑ και πλείστες άλλες κατηγορίες πολιτών».

Τα εγκαίνια του νέου σταθμού τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Όλοι, στο σύντομο χαιρετισμό τους συνεχάρησαν τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Μανώλη Χαχλιούτη και τα μέλη του προεδρείου για την άψογη διοργάνωση τόσο της τελετής των εγκαινίων όσο και των εργασιών της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΠΟΑΥΣ που ακολούθησε.

Στο ίδιο τεύχος #364

PreviousNext