Τροχοί & TIR

Κάμερες αντί για καθρέπτες

Το σύστημα καμερών «MirrorEye» της Stoneridge τοποθετήθηκε στο πρωτότυπο φορτηγό «Starship Initiative», το οποίο αποτελεί τον καρπό της σύμπραξης των εταιρειών Shell Lubricants και AirFlow Truck Com
Τρίτη 14/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το σύστημα καμερών «MirrorEye» της Stoneridge τοποθετήθηκε στο πρωτότυπο φορτηγό «Starship Initiative», το οποίο αποτελεί τον καρπό της σύμπραξης των εταιρειών Shell Lubricants και AirFlow Truck Company και αποσκοπεί στον περιορισμό των επιπέδων κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

Χάρη στην προηγμένη αεροδυναμική του, το φουτουριστικό φορτηγό επιτυγχάνει μέση κατανάλωση χαμηλότερη κατά 28,4%. Πιο συγκεκριμένα, το «διαστημόπλοιο» καίει κατά μέσο όρο 26,3 λτ./100 χλμ., όταν τα συμβατικά φορτηγά ζητάνε 36,7 λτ./100 χλμ. Στο σημείο αυτό έρχεται το σύστημα MirrorEye για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αεροδυναμική του οχήματος, καθώς αντικαθιστά τους παραδοσιακούς ογκώδεις εξωτερικούς καθρέπτες.

Το σύστημα της Stoneridge χρησιμοποιεί εξωτερικές ψηφιακές κάμερες και εσωτερικές οθόνες υψηλής ευκρίνειας. Πέραν της αεροδυναμικής, βελτιώνει και την ασφάλεια, καθώς περιορίζονται τα τυφλά σημεία των καθρεπτών, προσφέρεται πλήρης έγχρωμη νυχτερινή όραση, καλύτερη ορατότητα προς το επικαθήμενο και συνολικά ευρύτερο πεδίο θέασης για τον οδηγό.

PreviousNext