Τροχοί & TIR

Ειδική μεταφορά

Τη μεταφορά από τη Γερμανία στη Σαουδική Αραβία τεσσάρων τεράστιων μπόιλερ που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία επεξεργασίας αποβλήτων, ανέλαβε η DHL Global Forwarding, ο ειδικός στον κλάδο των εν
Πέμπτη 27/09/2018 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη μεταφορά από τη Γερμανία στη Σαουδική Αραβία τεσσάρων τεράστιων μπόιλερ που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία επεξεργασίας αποβλήτων, ανέλαβε η DHL Global Forwarding, ο ειδικός στον κλάδο των εναέριων και θαλάσσιων μεταφορών του ομίλου Deutsche Post DHL.

Ο κάθε λέβητας έχει βάρος 140 τόνων, ύψος 3,7 μέτρων, πλάτος 4,1 μέτρων και μήκος 19 μέτρων. Για τη μεταφορά τους χρησιμοποιήθηκε το Antonov AN225, που είναι το μεγαλύτερο cargo αεροσκάφος του κόσμου.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε από το εργοστάσιο του κατασκευαστή στο Βερολίνο. Από εκεί, τα μπόιλερ μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Λειψίας μέσω του ποταμού Έλβα αλλά και οδικής διαδρομής και στη συνέχεια απεστάλησαν στο Τζουμπάιλ της Σαουδικής Αραβίας που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο.

Σε όλο το ταξίδι, εκτός του Antonov AN225, χρησιμοποιήθηκε ένας γερανός 1.000 τόνων, μια φορτηγίδα και ένα τρέιλερ 20 αξόνων συνολικού βάρους περίπου 275 τόνων. Η μεταφορά χωρίστηκε σε τέσσερα επιμέρους τμήματα, καθένα από τα οποία διήρκεσε περίπου επτά ημέρες.

PreviousNext