Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά τα διώροφα του Λονδίνου

Τα περισσότερα από τα ηλεκτρικά διώροφα λεωφορεία που θα κυκλοφορούν προσεχώς στο Λονδίνο, θα προέρχονται από την κοινοπραξία της κινέζικης BYD και της βρετανικής Alexander Dennis Limited (ADL). Πρό
Κυριακή 26/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα περισσότερα από τα ηλεκτρικά διώροφα λεωφορεία που θα κυκλοφορούν προσεχώς στο Λονδίνο, θα προέρχονται από την κοινοπραξία της κινέζικης BYD και της βρετανικής Alexander Dennis Limited (ADL).

Πρόκειται για 37 μονάδες του BYD ADL Enviro400EV, που θα παραδοθούν στο δεύτερο μισό του 2019 στην εταιρεία αστικών μεταφορών, Metroline, ώστε να λειτουργήσουν στη γραμμή 43 της πόλης.

Το λεωφορείο των 10,9 μέτρων, διαθέτει την ηλεκτρική τεχνολογία της BYD, με το αμάξωμα (έκδοση City) και το εσωτερικό να έχουν σχεδιαστεί από την ADL στη μονάδα της που βρίσκεται στη Σκωτία. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της BYD εδρεύει στο Σεντζέν της Κίνας, ενώ η τελική συναρμολόγηση των λεωφορείων θα γίνεται στη Μ. Βρετανία.

Από την κινέζικη εταιρεία προέρχονται και οι μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου, που επιτρέπουν στο όχημα να λειτουργεί όλη μέρα με μία μόνο φόρτιση. Οι φορτιστές δεν θα εξυπηρετούν μόνο τα διώροφα BYD ADL Enviro400EV, αλλά και τα 23 λεωφορεία BYD ADL Enviro200EV των 10,8 μέτρων, όταν αυτά τεθούν σε υπηρεσία αργότερα φέτος.

PreviousNext