Τροχοί & TIR

The Godfather

«Την αερογραφία με το Νονό (The Godfather) την έκανα για δύο λόγους. Πρώτον για να τιμήσω τον πατέρα μου στον οποίο την αφιερώνω και δεύτερον επειδή μου αρέσουν οι παλιές μαφιόζικες ταινίες». Με αυτ
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 01/10/2018 - 02:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Την αερογραφία με το Νονό (The Godfather) την έκανα για δύο λόγους. Πρώτον για να τιμήσω τον πατέρα μου στον οποίο την αφιερώνω και δεύτερον επειδή μου αρέσουν οι παλιές μαφιόζικες ταινίες». Με αυτά τα λόγια μας υποδέχτηκε ο Θοδωρής Καΐρης, στις εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας του, στον Ασπρόπυργο.

Ο λόγος της επίσκεψής μας ήταν για να θαυμάσουμε από κοντά ένα από τα οχήματά του, αλλά τελικά πετύχαμε «φλέβα χρυσού», καθώς αντί για έναν βρήκαμε άλλους τέσσερις προσεγμένους τράκτορες, με αερογραφίες και σπάνια ομορφιά. Ωστόσο, μόλις είχαν επιστρέψει από δρομολόγιο, λερωμένοι και όχι κατάλληλα προετοιμασμένοι για φωτογράφιση.

Άλλωστε, δεν μας αρέσει να φωτογραφίζουμε ένα φορτηγό το οποίο δεν είναι πλυμένο καθώς το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να ικανοποιήσει ούτε εμάς, ούτε εσάς, καθώς όλες οι ατέλειες θα φανούν έντονα στη φωτογράφιση. Στο θέμα μας όμως και στο λευκό 164 της παρουσίασης, το οποίο στον κινητήρα του κρύβει πολλά άλογα και τεράστια δύναμη. Ο ιδιοκτήτης του είναι φαν των δυνατών φορτηγών οπότε έκρινε ότι το 580 χρειάζεται μερικές αναβαθμίσεις στον V8 για να περπατάει ακόμη καλύτερα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη στις αλλαγές πήρε η εμφάνιση του τράκτορα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική πλευρά, αντικαθιστώντας τα πλαϊνά σπόιλερ με αυτά του R, τοποθετώντας ανοξείδωτο γείσο, φωτεινή επιγραφή, μπάρα και προβόλια. Ωστόσο, αυτό που κάνει περισσότερη αίσθηση και τραβάει όλα τα βλέμματα επάνω του είναι η αερογραφία του Μάρλον Μπράντο την οποία έκανε ο Γιώργος Λάιτμερ.

Πρόκειται για πιστή απεικόνιση του Νονού (The Godfather) η οποία είναι ταινία του 1972 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο. Η ταινία θεωρείται μια από τις καλύτερες της εποχής με σκηνοθέτη τον Φράνσις Φόρντ Κόπολα και πρωταγωνιστές τον Μάρλον Μπράντο ο οποίος απεικονίζεται στην αερογραφία, και τον Αλ Πατσίνο. Η έκφραση του προσώπου του αποτυπώνεται με κάθε λεπτομέρεια καταγράφοντας παράλληλα το αυστηρό βλέμμα του.

Στο κάτω μέρος της αερογραφίας έχει γραφτεί και μια από τις σημαντικότερες ατάκες της ταινίας η οποία λέει, «κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα».

Η γοητεία του Νονού ολοκληρώνεται στο εσωτερικό με τις μπεζ καπιτονέ επενδύσεις οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα όμορφο, ζεστό και μαφιόζικο περιβάλλον, κατάλληλο για τον πρωταγωνιστή της ταινίας!

PreviousNext