Τροχοί & TIR

Ολοκληρώθηκε κατά 100% η εξαγορά της Solaris

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξαγορά του 100% των μετοχών της Solaris Bus & Coach από την ισπανική εταιρεία CAF, όπως σας είχαμε ενημερώσει στο τεύχος Αυγούστου (364) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR. H CAF (
Δευτέρα 29/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξαγορά του 100% των μετοχών της Solaris Bus & Coach από την ισπανική εταιρεία CAF, όπως σας είχαμε ενημερώσει στο τεύχος Αυγούστου (364) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR. H CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles), που μετρά ήδη πάνω από 100 χρόνια ζωής και η οποία είναι εισηγμένη στο ισπανικό χρηματιστήριο, ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την παραγωγή, τη συντήρηση και την παράδοση βαγονιών και λοιπών σιδηροδρομικών οχημάτων. Αποτελεί έναν όμιλο επιχειρήσεων (Group CAF), μέλος του οποίου θα αποτελεί εφεξής και η Solaris.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι ο όμιλος CAF, αποτελούμενος από οκτώ επιχειρήσεις – μετόχους, έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη ψηφιακών συστημάτων και προϊόντων ηλεκτροκίνησης. Η εξαγορά της Solaris συνδέεται με το μέλλον της ηλεκτροκίνησης των λεωφορείων, μια αγορά με τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Από κοινού με τη Solaris, θα δημιουργήσουμε έναν ηγέτη στις αστικές μεταφορές, ειδικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Andrés Arizkorreta, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου CAF. «Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για εμένα και την οικογένειά μου. Πριν από 20 και πλέον χρόνια, ο σύζυγός μου (Krzysztof Olszewska) και εγώ ιδρύσαμε την εταιρεία μας που σήμερα απασχολεί σχεδόν 2.500 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 αγορές. Ξέρω πως αφήνω την εταιρεία σε καλά χέρια. Ο όμιλος CAF θα συνεχίσει την ίδια πρακτική και θα επιτρέψει στη Solaris να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.», τόνισε από την πλευρά της η Solange Olszewska, ιδρύτρια της Solaris Bus & Coach S.A.

Επιπλέον, η CAF συμφώνησε με το πολωνικό επενδυτικό ταμείο PFR (Polski Fundusz Rozwoju) για την απόκτηση του μειοψηφικού πακέτου (35%) της Solaris, με τους ίδιους όρους με αυτούς που συμφωνήθηκαν με την Solaris Bus & Coach. Η συμφωνία αυτή θα υλοποιηθεί άμεσα, μόλις ολοκληρωθούν οι διοικητικές διαδικασίες και αποκτηθεί η εξουσιοδότηση των αντίστοιχων ρυθμιστικών φορέων.

PreviousNext