Τροχοί & TIR

Στις Βρυξέλλες 141 υβριδικά αρθρωτά IVECO

Στο πλαίσιο της πενταετούς συμφωνίας μεταξύ της IVECO BUS και της πόλης των Βρυξελλών, η πρωτεύουσα του Βελγίου θα αποκτήσει 141 υβριδικά λεωφορεία, Urbanway. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει, επιπλέον, το
Τρίτη 30/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πλαίσιο της πενταετούς συμφωνίας μεταξύ της IVECO BUS και της πόλης των Βρυξελλών, η πρωτεύουσα του Βελγίου θα αποκτήσει 141 υβριδικά λεωφορεία, Urbanway. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει, επιπλέον, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την προμήθεια, την υλοποίηση, την παράδοση ανταλλακτικών και τη συντήρηση των μπαταριών, καθώς και όλα τα εξαρτήματα της γραμμής κίνησης των λεωφορείων.

Τα αρθρωτά λεωφορεία των 18 μέτρων θα ενταχθούν στο στόλο της εταιρείας STIB-MIVB (Brussels Intermunicipal Transport Company) που διαχειρίζεται τις δημόσιες μεταφορές της βέλγικης πόλης και η οποία φιλοδοξεί να έχει αυξήσει κατά 1/3 το στόλο της μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς. Η παράδοση των λεωφορείων, που μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 103 επιβάτες, θα ξεκινήσει το Μάιο του 2019.

Το υβριδικό σύστημα του IVECO Urbanway αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν κινητήρα πετρελαίου Euro VI, αλλά και από μπαταρίες τελευταίας τεχνολογίας. Η λειτουργία «Arrive & Go» επιτρέπει στο λεωφορείο να λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά, όταν αυτό πλησιάζει ή αναχωρεί από πινακίδες στοπ, στάσεις και φωτεινούς σηματοδότες. Με αυτό τον τρόπο, τα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 περιορίζονται κατά 30% σε σχέση με τις diesel εκδόσεις. Το παραπάνω μεταφράζεται σε ετήσια μείωση των ρύπων CO2 κατά 35 τόνους, όσο δηλαδή ζυγίζουν δύο λεωφορεία.

PreviousNext