Τροχοί & TIR

Συνέντευξη: Aitor Okina και Inigo Bereciartua, Irizar

Συνομιλούμε με τον κ. Aitor Okina, Sales Area Manager της Irizar, αλλά και τον κ. Inigo Bereciartua, Export Area Manager της εταιρείας. «Τα πούλμαν της Irizar είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της υψ
Σάββατο 10/11/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνομιλούμε με τον κ. Aitor Okina, Sales Area Manager της Irizar, αλλά και τον κ. Inigo Bereciartua, Export Area Manager της εταιρείας.

«Τα πούλμαν της Irizar είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της υψηλής τεχνολογίας, αυτό εκτιμούν οι Έλληνες πελάτες μας, και γι’ αυτό δείχνουμε το i6s στην Transport Show 2018. Είναι στρατηγική μας απόφαση στην Ελλάδα να διαθέτουμε τα μοντέλα μας υπεραστικά και τουριστικά, αποκλειστικά με γραμμή μετάδοσης κίνησης Volvo, τόσο επειδή είναι τεχνολογικά κορυφαία, από κινητήρα μέχρι κιβώτιο ταχυτήτων και τα προτιμούν οι Έλληνες πελάτες μας, όσο και επειδή ταιριάζουν στο προφίλ μας ως κατασκευαστή.

Η Irizar έχει μεγαλώσει και δυναμώσει πολύ, εξελίσσουμε συνεχώς δικές μας τεχνολογίες, και είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των λεωφορείων μας. Αυτό που δεν αλλάζει, είναι οι μικρές απαιτήσεις σε καύσιμο των Irizar και η μικρής διάρκειας επισκέψεις σε συνεργείο για τις ανάγκες τακτικής συντήρησης. Το i6s είναι ιδανικό για υπεραστικό, και είναι ήδη δρομολογημένο σε διάφορα ΚΤΕΛ.

Η ναυαρχίδα μας, και «Πούλμαν της Χρονιάς 2018» -κάτι που σημαίνει πως αναγνωρίζεται η δουλειά που κάνουμε- το i8 προορίζεται για τουρισμό υψηλού επιπέδου, και σύντομα θα παραδώσουμε το δεύτερο λεωφορείο στη χώρα σας. Στην Transport Show είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε με πελάτες μας από όλη την Ελλάδα, είδαμε πολλούς φίλους ακόμη και από τη νησιωτική χώρα.

Η πολυετής συνεργασία μας με τη «Σαρακάκης» ήταν πάντα εξαιρετική, και σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ των στελεχών. Μετά τις δύσκολες χρονιές που πέρασε η τοπική αγορά στα πρώτα χρόνια της κρίσης τώρα επανακάμπτουμε. Ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια είμαστε πολύ εστιασμένοι: διαθέτουμε συνεργάτη που ασχολείται μόνο με πούλμαν, οργανώνουμε roadshow με τα μοντέλα μας και Έλληνες πελάτες επισκέπτονται τακτικά το εργοστάσιό μας. Αυτή η δραστηριότητα πρόκειται να ενταθεί, γιατί θεωρούμε ότι, τώρα είναι η στιγμή που κάθε κατασκευαστής λεωφορείων πρέπει να επενδύσει στην αγορά σας.

Μπορεί τα περιθώρια κέρδους να είναι μικρά, όπως συμβαίνει πανευρωπαϊκά, αλλά με τον τουρισμό σε ραγδαία άνοδο, μεγαλώνουν και γίνονται πιο ποιοτικοί οι στόλοι των λεωφορειούχων. Το λεωφορείο έχει πολύ μέλλον στην Ελλάδα, και θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας για να είναι έτοιμοι. Αν θέλετε νούμερα, εμείς στοχεύουμε σε μερίδιο αγοράς 20% το 2019».

Στο ίδιο τεύχος #367

PreviousNext