Τροχοί & TIR

Συνέντευξη: Marjan Cvijanovic, Sales Manager RIO

Ενδεικτική της ταχύτητας που αλλάζουν τα ήθη της οδικής Μεταφοράς, αλλά και της καθιέρωσης του Transport Show ως σημαντικού θεσμού, ήταν η ύπαρξη στον χώρο της ΜΑΝ Hellas Truck & Bus ξεχωριστού
Κυριακή 11/11/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ενδεικτική της ταχύτητας που αλλάζουν τα ήθη της οδικής Μεταφοράς, αλλά και της καθιέρωσης του Transport Show ως σημαντικού θεσμού, ήταν η ύπαρξη στον χώρο της ΜΑΝ Hellas Truck & Bus ξεχωριστού γραφείου ενημέρωσης των επισκεπτών για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα RIO.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να αυξήσει σε καινοφανή επίπεδα τη συνδεσιμότητα και τη ροή της πληροφορίας, σε όλο το εύρος της Μεταφοράς και της εφοδιαστικής αλυσίδας, με υπηρεσίες που ξεπερνάνε τα όρια της τηλεματικής όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Ήδη, όλα τα φορτηγά ΜΑΝ εφοδιάζονται με τη συσκευή (hardware) ονόματι RIO Box, και ο οδηγός μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε δική του συσκευή. Σημαντική παράμετρος, το γεγονός ότι, το RIO Box μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων σε οποιοδήποτε φορτηγό (και) άλλης φίρμας (και λεωφορεία μελλοντικά) εφόσον αυτό είναι εφοδιασμένο με διεπαφή FMS.

Τις άκρως ενδιαφέρουσες παραμέτρους λειτουργίας και τα οφέλη του RIO εξηγούσε στους επισκέπτες ο κ.Marjan Cvijanovic. «Είμαι εδώ για να δείξω τις δυνατότητες του RIO στους Έλληνες μεταφορείς, αλλά και όλο το πλέγμα ψηφιακών υπηρεσιών της ΜΑΝ. Το RIO λανσαρίστηκε πριν από ένα χρόνο στην Ελλάδα, και τώρα έχει δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον περιβάλλον. Δυνητικά, θεωρώ πως έχουμε πολλές δυνατότητες στην ελληνική αγορά. Επίσης, πολλοί πελάτες μας πήραν πληροφορίες για να ενεργοποιήσουν το RIO αφού ήδη το έχουν (το hardware) σε κάποιο όχημά τους. Η βοήθεια που έχουμε όσοι δουλεύουμε στα κεντρικά στο Μόναχο από την ελληνική ΜΑΝ είναι πραγματικά σημαντική.

Η Transport Show μπορεί να είναι μία έκθεση σε μία όχι μεγάλη αγορά, αλλά είναι εντυπωσιακή σε κάθε της παράμετρο, και οι επισκέπτες είναι πραγματικά άνθρωποι της Μεταφοράς. Χαίρομαι και απολαμβάνω την έκθεση, γιατί βλέπω πολλούς πελάτες μας, ο ανταγωνισμός έχει επίσης πολύ δυνατή παρουσία, ενώ βλέπω επισκέπτες από όλα τα Βαλκάνια.»

Στο ίδιο τεύχος #367

PreviousNext