Τροχοί & TIR

Συνέντευξη: Σταύρος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Λεωφορείων & Φορτηγών, ΜΑΝ Ελλάς Α.Ε.

Δείτε τι δήλωσε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του ΤΡΟΧΟΙ & TIR, ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Λεωφορείων & Φορτηγών της ΜΑΝ Ελλάς Α.Ε. «Στην Transport Show 2018 φέραμε κά
Κυριακή 04/11/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Δείτε τι δήλωσε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του ΤΡΟΧΟΙ & TIR, ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Λεωφορείων & Φορτηγών της ΜΑΝ Ελλάς Α.Ε.

«Στην Transport Show 2018 φέραμε κάποια οχήματα που μερικές εβδομάδες πριν, έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα. Αυτό το κάναμε όχι μόνο σεβόμενοι τους επαγγελματίες επισκέπτες, θέλοντας να δείξουμε ό,τι πιο εκλεκτικό διαθέτει η γκάμα της ΜΑΝ, αλλά και γιατί βλέπουμε πως έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα ήθη της οδικής Μεταφοράς. Είτε μιλάμε για ηλεκτρικά οχήματα, τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης, το platooning που δείξαμε στη Γερμανία και πολλά ακόμη, η ΜΑΝ Ελλάς θέλει να καινοτομεί, κι εδώ, στη χώρα μας, να δείξουμε τη νέα κατεύθυνση των τεχνολογιών. Το αστικό Lion’s City, και ο τράκτορας με τον πλούσιο εξοπλισμό για τον οδηγό, και τον φοβερό διάκοσμο αυτό το πνεύμα εξυπηρετούν.

Είχαμε κόσμο που ενημερώθηκε για το RIO, και τις ψηφιακές υπηρεσίες ΜΑΝ γενικότερα. Το RIO, είναι μία πλατφόρμα υποστηριζόμενη μεν από εμάς, αλλά “ανοιχτή” για κάθε λογισμικό, είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα σύστημα τηλεματικής. Περιλαμβάνει πολλές εξειδικευμένες δυνατότητες, απλά να αναφέρω ενδεικτικά το τι μπορείς να κάνεις αναφορικά με τα φορτία. Το RIO βοηθά τον οδηγό και τον ιδιοκτήτη να βρουν τη βέλτιστη φόρτωση του οχήματος –τι είναι λ.χ., προτιμότερο, “κατηφορίζοντας” προς Αθήνα, να πάρω παλέτες από την Κοζάνη, ή από τη Βέροια και την Κομοτηνή. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον μεταφορέα να μεγιστοποιήσει το κέρδος του. Συνολικά, είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον, και μετά την έκθεση θα γίνει ενεργοποίηση του RIO σε αρκετές ελληνικές εταιρείες. Τα φορτηγά που φέρνουμε στην Ελλάδα έχουν ήδη το RIO Box, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Γερμανία.

Πέρα από το RIO πάντως, τα επόμενα χρόνια, (και) ο Έλληνας επαγγελματίας ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι κατασκευαστές. Έχουμε το ProfiDrive, για να μπορούμε όλοι να οδηγούμε πιο οικονομικά, πακέτα υποστήριξης με συμβόλαια συντήρησης, ακόμη και πολύ ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα. Εκεί πάνε τα πράγματα, οι πελάτες δεν εστιάζουν πλέον αποκλειστικά στο πόσο κοστίζει το όχημα, αλλά και στο τι μπορείς να του προσφέρεις για να το εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό.

Η Transport Show καθιερώνεται πλέον ως σημαντικό εκθεσιακό δρώμενο στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο στην Ελλάδα. Το πόσο το πιστεύουμε αυτό φαίνεται από τον αριθμό και την ποιότητα των εκθεμάτων μας, την προσέλευση του κόσμου, και τη νέα δυναμική που θεωρούμε πως εμφανίζεται σταδιακά στην ελληνική αγορά. Εμείς βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον των επαγγελματικών οχημάτων. Όλοι οι εκθέτες έφεραν μοναδικά οχήματα, και η διαμόρφωση των χώρων είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Η έκθεση είναι καθρέπτης μιας διάχυτης αισιοδοξίας πως, έρχονται επιτέλους καλύτερες ημέρες.»

PreviousNext