Τροχοί & TIR

Συνέντευξη: Bernardo Cruz, Area Director Private Importers, Volvo Trucks

Ο Bernardo Cruz, Area Director Private Importers της Volvo Trucks, μιλάει στην έκθεση Transport Show 2018, αποκλειστικά για τους αναγνώστες του ΤΡΟΧΟΙ & TIR. «Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για
Δευτέρα 05/11/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Bernardo Cruz, Area Director Private Importers της Volvo Trucks, μιλάει στην έκθεση Transport Show 2018, αποκλειστικά για τους αναγνώστες του ΤΡΟΧΟΙ & TIR.

«Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για εμάς, καθώς γιορτάζουμε τα 25 χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτου Volvo FH. Το επετειακό FH (FH 25 Year Special Edition) που δείχνουμε στην έκθεση Transport Show 2018 είναι το φορτηγό που πήγε τη Volvo σε άλλο επίπεδο. Προσπαθώντας να μην ακουστώ πολύ υπερόπτης, θα έλεγα πως, ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία ακολούθησε το δρόμο της καινοτομίας που καθιερώσαμε με το FH. Όπως γνωρίζετε, η γκάμα της Volvo Trucks είναι αχανής, αλλά η ναυαρχίδα παραμένει η ίδια.

Πρόσφατα είχατε έρθει στη Σουηδία για το λανσάρισμα των ηλεκτρικών μας φορτηγών, ναι, πιστεύω πως για αστικές διανομές μία παρόμοια λύση είναι εμπορικά βιώσιμη. Όσο μπορείς να βγάλεις βάρδια και να επιστρέψεις στη βάση σου χωρίς φόρτιση, όλα είναι καλά –αρκεί να μιλάμε για μία “ελεγχόμενη” ακτίνα δράσης. Ήδη δουλεύουμε μαζί με πελάτες μας με τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά, σε πραγματικές συνθήκες. Για Μεταφορά μεγάλων αποστάσεων, το ντίζελ και το LNG θα είναι η λύση, για πολλά χρόνια ακόμη.

Η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου, με το σύνολο των κατασκευαστών να εκθέτουν τις τελευταίες προσθήκες στη γκάμα τους, και μία όμορφη, πώς να το πω, συνεκτική εικόνα –είναι ωραία να κινείσαι στους διάφορους χώρους. Προσωπικά, είμαι εδώ για να συζητήσω με πελάτες μας, και βέβαια να δω τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας στην εσωτερική αγορά. Όταν κυκλοφορώ στους ελληνικούς δρόμους και βλέπω τόσα καινούργια, αλλά και παλαιότερα φορτηγά Volvo αισθάνομαι υπερήφανος. Για τη συνεργασία μας με τη Σαρακάκης, μιλάει ο χρόνος, δε χρειάζεται να σχολιάσω εγώ για μία σχέση εφτά δεκαετιών.»

Στο ίδιο τεύχος #367

PreviousNext