Τροχοί & TIR

VW Poznan: 25 χρόνια

Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση παρουσία 26.000 επισκεπτών, γιορτάστηκαν στο Πόζναν της Πολωνίας τα 25 χρόνια ζωής της Volkswagen Poznan, της εταιρείας που έχει βραβευτεί ήδη δύο φορές ως ο καλύτερος
Δευτέρα 19/11/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση παρουσία 26.000 επισκεπτών, γιορτάστηκαν στο Πόζναν της Πολωνίας τα 25 χρόνια ζωής της Volkswagen Poznan, της εταιρείας που έχει βραβευτεί ήδη δύο φορές ως ο καλύτερος εργοδότης της χώρας.

Η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε το 1993, αποτελώντας μια κοινοπραξία μεταξύ της Volkswagen AG και της πολωνικής Polmo, απασχολώντας αρχικά μόλις 69 εργαζομένους. Τρία χρόνια αργότερα, η Volkswagen Poznan έγινε θυγατρική εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Volkswagen AG. Σήμερα, διαθέτει περίπου 11.000 υπαλλήλους, από τους οποίους οι 2.700 εργάζονται στο εργοστάσιο Biatezyce που βρίσκεται στο Wrzesnia, όπου κατασκευάζεται το Crafter και το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει μία μονάδα στο Antoninek για την κατασκευή των Caddy και Transporter, άλλη μία (Swarzędz) στο Jasin για την παραγωγή ειδικών οχημάτων, αλλά και ένα χυτήριο στο Wilda. Προς το παρόν, στην Πολωνία κατασκευάζονται τα Caddy, Caddy Maxi, Transporter T6, Crafter και MAN TGE. Στα 25 αυτά χρόνια, έχουν παραχθεί συνολικά περίπου τρία εκατομμύρια επαγγελματικά οχήματα. Μόνο πέρυσι, κατασκευάστηκαν 240.000 μονάδες, μια επίδοση που συνιστά ρεκόρ ετήσιας παραγωγής για τη Volkswagen Poznań.

PreviousNext