Τροχοί & TIR

Το μέλλον των αστικών διανομών από τη Renault

«EZ-PRO» ονομάζει η Renault το πρωτότυπο, ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημά της, μέσω του οποίου μας παρουσιάζει το όραμά της για τις αστικές διανομές-παραδόσεις. Πρόκειται για μια σειρά από συνδεδεμένες
Πέμπτη 27/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«EZ-PRO» ονομάζει η Renault το πρωτότυπο, ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημά της, μέσω του οποίου μας παρουσιάζει το όραμά της για τις αστικές διανομές-παραδόσεις. Πρόκειται για μια σειρά από συνδεδεμένες ρομποτικές κάψουλες, στην πρώτη από τις οποίες φιλοξενείται ένας άνθρωπος όχι, όμως, για να οδηγεί αλλά για να επιβλέπει την παράδοση των προϊόντων στους πελάτες.

Η άκατος που βρίσκεται μπροστά διαθέτει 4 τροχούς που στρίβουν και ο χειρισμός της γίνεται μέσω joystick. Οι υπόλοιπες κάψουλες συνδέονται μεταξύ τους είτε μέσω της τεχνολογίας του platooning, είτε κινούνται ανεξάρτητα μεταφέροντας ποικίλα προϊόντα σε διαφορετικούς προορισμούς. Ωστόσο, όλα τα οχήματα λειτουργούν πάνω στην ίδια αυτόνομη ηλεκτρική πλατφόρμα.

Οι παραλήπτες των προϊόντων θα μπορούν να επιλέξουν το χρόνο παράδοσης και την τοποθεσία της επιλογής τους. Ο τελικός χρήστης θα μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ της παραλαβής του δέματός του από το μεταφορέα ή από τις θυρίδες αυτοεξυπηρέτησης των ακάτων, οι οποίες είναι προσβάσιμες όλο το 24ωρο και μπορούν να ξεκλειδώσουν από τον παραλήπτη μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Οι πελάτες θα μπορούν επιπλέον να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο -μέσω smpartphone- την πρόοδο της αποστολής και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.

PreviousNext