Τροχοί & TIR

Τιμολόγιο ΟΛΘ για φορτοεκφόρτωση κοντέινερ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΘ, από 22/11/2018 ισχύουν οι ακόλουθες τιμολογήσεις: Εκφόρτωση από τρένο στο χώρο στοιβασίας και φόρτωση σε φορτηγό/τρένο. ΕΥΡΩ 250,00 ανά εμπορευματοκιβώτιο Εκφόρτωσ
Κυριακή 09/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΘ, από 22/11/2018 ισχύουν οι ακόλουθες τιμολογήσεις:

  1. Εκφόρτωση από τρένο στο χώρο στοιβασίας και φόρτωση σε φορτηγό/τρένο. ΕΥΡΩ 250,00 ανά εμπορευματοκιβώτιο

  2. Εκφόρτωση από φορτηγό στο χώρο στοιβασίας και φόρτωση σε τρένο. ΕΥΡΩ 250,00 ανά εμπορευματοκιβώτιο

Εξαίρεση: Εμπορευματοκιβώτια τα οποία επιστρέφουν στις εγκαταστάσεις της Ελεύθερης Ζώνης ΟΛΘ Α.Ε. κενά, αφού έχουν εκφορτωθεί από πλοίο στις εγκαταστάσεις αυτής πλήρη και έχουν παραδοθεί σιδηροδρομικώς, θα τιμολογούνται με την υπάρχουσα τιμή υπηρεσίας lift on – lift off.

Άνοιγμα στα Βαλκάνια

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Θεοφάνης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Συνεργασία Εμπορευματικών Κέντρων - Λιμένων, Ευρωπαϊκή Εμπειρία, Προκλήσεις», αποκάλυψε ότι ο ΟΛΘ σχεδιάζει να αναπτύξει εμπορευματικούς σταθμούς στα Σκόπια, στη Σόφια και το Βελιγράδι, προκειμένου να διευρύνει τις υπηρεσίες του λιμανιού σε τρεις βαλκανικές χώρες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ με την ανακατασκευή της προβλήτας στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, την αντικατάσταση των γερανογεφυρών, αλλά και την αύξηση του φορτίου των εμπορευματοκιβωτίων.

Κυριότερο, πάντως, έργο και απαραίτητο για την υλοποίηση κάθε μεγαλόπνοου σχεδίου είναι η επέκταση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, που θα επεκταθεί στα 440 μέτρα μήκος, όπως προβλέπεται, και θα εκβαθυνθεί στα 16,5 μέτρα από 12 που είναι σήμερα.

Στο ίδιο τεύχος #368

PreviousNext