Τροχοί & TIR

Διασκευές δια χειρός MAN Individual

Η MAN Truck & Bus AG, συγκέντρωσε όλες τις υπηρεσίες διασκευών που προσφέρει σε φορτηγά, λεωφορεία και βαν, κάτω από την «ομπρέλα» της MAN Individual, καταργώντας τα αντίστοιχα τμήματα MAN Truck
Παρασκευή 10/05/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Για τον κλάδο της υλοτομίας, η MAN Individual προσφέρει διασκευές στην καμπίνα, ώστε ο οδηγός να μπορεί να χειριστεί το γερανό από το κάθισμά του.
Για τον κλάδο της υλοτομίας, η MAN Individual προσφέρει διασκευές στην καμπίνα, ώστε ο οδηγός να μπορεί να χειριστεί το γερανό από το κάθισμά του.

Η MAN Truck & Bus AG, συγκέντρωσε όλες τις υπηρεσίες διασκευών που προσφέρει σε φορτηγά, λεωφορεία και βαν, κάτω από την «ομπρέλα» της MAN Individual, καταργώντας τα αντίστοιχα τμήματα MAN Truck Modification Center και MAN Bus Modification Center.

Οι εργασίες κατασκευής ειδικών αμαξωμάτων και εξοπλισμών πραγματοποιούνται στα εργοστάσια του Μονάχου, του Πλάουεν και του Wittlich της Γερμανίας, αλλά και στη Στάγιερ της Αυστρίας. Το όφελος για τον πελάτη που θέλει να καταστήσει το όχημά του ξεχωριστό ή σε αυτόν που επιθυμεί να καλύψει ειδικές μεταφορικές ανάγκες, είναι σημαντικό καθώς πλέον έχει να κάνει με μία εταιρεία και ένα τιμολόγιο, έχοντας από την αρχή μέχρι το τέλος το δικό του σύμβουλο από το επιτελείο της ΜΑΝ. Σημειώνεται πως υπάρχει διαρκής αύξηση στη ζήτηση διασκευασμένων και βελτιωμένων οχημάτων, καθώς μόνο πέρυσι η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε περίπου 6.000 φορτηγά κατά παραγγελία (4.500 το 2017).

Διασκευές καμπίνας

Στην περίπτωση που το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση και εξατομίκευση της καμπίνας του φορτηγού, τοποθετείται στον πίνακα οργάνων του οχήματος η πλακέτα «MAN Individual». Υπάρχουν, όμως, και πιο σύνθετες απαιτήσεις, καθώς συχνά ζητάται η επέκταση της καμπίνας «Crew» του TGS από δημοτικές υπηρεσίες, οργανισμούς προστασίας από καταστροφές και πυροσβεστικές μονάδες, προκειμένου να αυξηθεί ο διαθέσιμος χώρος στο εσωτερικό. Το κατασκευασμένο από GRP (πλαστικό ενισχυμένο με γυαλί) τμήμα που χρησιμοποιείται αντί του οπίσθιου τοιχώματος της καμπίνας, προσφέρει περίπου 265 χλστ. πρόσθετου χώρου, ώστε να δημιουργηθεί μια καμπίνα μεταφοράς εννέα επιβατών. Η ΜΑΝ υποβάλλει τα οχήματά της με τη διευρυμένη καμπίνα σε εκτεταμένες δοκιμές πρόσκρουσης, πριν τα περάσει στην παραγωγή, λαμβάνοντας πιστοποιητικό «ECE R29» για την ασφάλεια των επιβατών. Επιπλέον, η γκάμα της MAN Individual περιλαμβάνει πολλές πρόσθετες τροποποιήσεις, όπως ο κατά το ήμισυ περιορισμός της καμπίνας για τη μεταφορά μακριών αντικειμένων, η τοποθέτηση πάγκων επιβατών, τα περιστρεφόμενα καθίσματα και ο εξοπλισμός οχημάτων που προορίζονται για σχολές οδήγησης. Ακόμα, προσφέρεται ένα πλήρες φάσμα εξοπλισμού για οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Ένα πρόσθετο πεδίο εξειδίκευσης της MAN Individual, είναι η βελτίωση του εσωτερικού και του εξωτερικού ενός οχήματος. Η τοποθέτηση ατσάλινων μπρακέτων προσάρτησης παρελκόμενων, πρόσθετων εξωτερικών αξεσουάρ, γραφικών, αλλά και ο προσαρμοσμένος φωτισμός των οχημάτων, εξασφαλίζουν μια ξεχωριστή εμφάνιση. Στο εσωτερικό, οι πελάτες έχουν την επιλογή να επεκτείνουν τον αποθηκευτικό χώρο τους εγκαθιστώντας μια ραφιέρα στον οπίσθιο τοίχο των καμπινών XLX και XXL. Εκεί, μπορεί να τοποθετηθεί φούρνος μικροκυμάτων, καφετιέρα, βραστήρας ή πτυσσόμενη επίπεδη οθόνη 15,6 ιντσών. Φυσικά, η MAN Individual προσφέρει δερμάτινα έπιπλα, ειδικά σχέδια και κατά παραγγελία αυτοκόλλητα γραφικά.

Διασκευές σε πλαίσιο και γραμμή κίνησης

Στο πλαίσιο, τα βασικά αιτήματα των πελατών περιλαμβάνουν συνήθεις τροποποιήσεις στα μεταξόνια, μείωση ή αύξηση του μήκους των προβόλων, τοποθέτηση επιπρόσθετων αξόνων, προσθήκη τιμονιού στους πίσω άξονες, ενίσχυση του πλαισίου και προσθήκη - ρύθμιση εξαρτημάτων που προσαρτώνται στο πλαίσιο. Ειδικές απαιτήσεις για διασκευές έχουν τα φορτηγά που χρησιμοποιούνται σε δημοτικά έργα, κάτι που ισχύει και για τα βυτία μεταφοράς καυσίμων και άλλων ειδικών φορτίων, αλλά και για τις αυτοκινητάμαξες. Η MAN Individual αναλαμβάνει επίσης την προσαρμογή του σασί όπως απαιτείται για τη μεταφορά των «swap bodies». Σε ό,τι αφορά στη γραμμή κίνησης, το φορτηγό μπορεί να παραγγελθεί με αυτόματο αντί για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή να προστεθεί δυναμολήπτης (σασμανάκι).

Για ειδικές εφαρμογές όπως οχήματα περισυλλογής απορριμμάτων, η MAN Individual προσφέρει κατάλληλα σχεδιασμένα γρανάζια - μειωτήρες για το σύστημα μετάδοσης της κίνησης αλλά και για να είναι δυνατή η προσαρμογή δυναμολήπτη για τη λειτουργία της υπερκατασκευής όπως η πρέσσα μιας «σκουπιδιάρας», η βαρέλα μπετού κ.α. Η MAN Individual διαθέτει ακόμα ειδικά προσαρμοσμένο εξοπλισμό για τις μετατροπές σε λεωφορεία και βαν. Ανάμεσά τους συναντάμε προηγμένα συστήματα ψυχαγωγίας, ειδικά συστήματα φωτισμού, καθίσματα υψηλής ποιότητας, εγκαταστάσεις κουζίνας και υγιεινής, κ.α.

Στο ίδιο τεύχος #373

PreviousNext