Τροχοί & TIR

Τα πρωτότυπα pick-up της Jeep

Έξι πρωτότυπες εκδόσεις του νέου Jeep Gladiator παρουσίασε η Jeep σε συνεργασία με τη Mopar, η οποία διαθέτει περισσότερα από 200 αξεσουάρ (Jeep Performance Parts), ειδικά σχεδιασμένα για το νέο pic
Πέμπτη 09/05/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το πρωτότυπο Jeep M-715 FiveQuarter φέρει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα HEMI V8 των 6,2 λτ., ο οποίος αποδίδει περισσότερους από 700 ίππους ισχύος.
Το πρωτότυπο Jeep M-715 FiveQuarter φέρει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα HEMI V8 των 6,2 λτ., ο οποίος αποδίδει περισσότερους από 700 ίππους ισχύος.

Έξι πρωτότυπες εκδόσεις του νέου Jeep Gladiator παρουσίασε η Jeep σε συνεργασία με τη Mopar, η οποία διαθέτει περισσότερα από 200 αξεσουάρ (Jeep Performance Parts), ειδικά σχεδιασμένα για το νέο pick-up της αμερικάνικης μάρκας.

Τα εν λόγω πρωτότυπα οχήματα παρουσιάστηκαν στην ετήσια εκδήλωση «Easter Jeep Safari» που πραγματοποιήθηκε φέτος για 53η χρονιά στο Μόαμπ της Γιούτα. Αναλυτικότερα, στην εκδήλωση που συγκεντρώνει λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης από όλο τον κόσμο, παρουσιάστηκε το Jeep Wayout, ένα concept για τους φίλους του κάμπινγκ, που διαθέτει μια διθέσια σκηνή οροφής στερεωμένη σε μία σχάρα με σκάλα, η οποία δημιουργεί μια ιδιόμορφη τέντα πάνω από την καρότσα του αυτοκινήτου.

Πλάι του βρέθηκε το Jeep Flatbill, ένα pick-up που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μεταφέρουν εκτός δρόμου με ασφάλεια και στιλ τις motocross μοτοσικλέτες τους. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε το εντυπωσιακό Jeep M-715 Five-Quarter, ένα μοντέλο που αναμειγνύει το παλιό με το καινούργιο, αποτίνοντας φόρο τιμής στα ιστορικά στρατιωτικά μοντέλα της μάρκας και ειδικά στο Jeep M-715 του 1968. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Jeep J6, το οποίο με πλήθος εξαρτημάτων Jeep Performance Parts, επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο το στιλ των μοντέλων της μάρκας στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Αναφορές στο παρελθόν έχει και το Jeep JT Scrambler, αλλά μεταγενέστερες –από τη δεκαετία του 1980– όταν και κυκλοφορούσε το εμβληματικό CJ Scrambler.

Την εντυπωσιακή εξάδα πρωτότυπων μοντέλων ολοκληρώνει το Jeep Gladiator Gravity, το οποίο εξοπλίζεται με αξεσουάρ της Mopar και απευθύνεται σε όσους θέλουν να μετατρέψουν το Gladiator που αγόρασαν σε ένα «rock climber» όχημα, ένα εκτός δρόμου θηρίο δηλαδή που σκαρφαλώνει σε βράχια.

PreviousNext