Τροχοί & TIR

Νέο ηλεκτρικό midi-bus από την Ολλανδία

«Movitas» ονομάζεται το νέο ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο της ολλανδικής εταιρείας Tribus, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα τέλη Οκτωβρίου, στην έκθεση Busworld 2019 των Βρυξελλών. Προσφέρετα
Τετάρτη 23/10/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Movitas» ονομάζεται το νέο ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο της ολλανδικής εταιρείας Tribus, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα τέλη Οκτωβρίου, στην έκθεση Busworld 2019 των Βρυξελλών.

Προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις μήκους (8,20, 8,95, 9,70 και 10,45 μ.) και δύο εκδόσεις πλάτους (2,3 και 2,5 μ.), με τη φόρτιση των μπαταριών του να πραγματοποιείται ευκαιριακά με παντογράφο ή με βύσμα CCS στο ντεπό. Έχοντας τιμόνι και στους δύο άξονες, το λεωφορείο υπόσχεται υψηλή ικανότητα ελιγμών. Επιπλέον, χάρη στην αρχιτεκτονική χαμηλού πατώματος και με τη βοήθεια της υδροπνευματικής ανάρτησης, το Movitas μπορεί να «γονατίσει» μέχρι το επίπεδο του πεζοδρομίου.

Το νέο μοντέλο της ολλανδικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 1998, υιοθετεί μια σειρά λύσεων που αποσκοπούν στον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ανάμεσά τους συναντάμε μια ειδική αντλία θερμότητας που χρησιμοποιεί την ενέργεια της γραμμής κίνησης, για την ενδοδαπέδια θέρμανση. Επιπλέον, στα πανοραμικά παράθυρα έχουν τοποθετηθεί διπλά τζάμια και φίλτρο UV, την ίδια στιγμή που ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή, παράγουν ενέργεια για τις μπαταρίες των 24 volt.

PreviousNext