Τροχοί & TIR

Volvo Buses: Η μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών αρθρωτών

Η Volvo Buses δέχθηκε πρόσφατα τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτροκίνητων λεωφορείων από έναν πελάτη. Λόγος γίνεται για την εταιρεία δημόσιων μεταφορών, Transdev, η οποία έκλεισε 157 μονάδες του αρθρωτ
Πέμπτη 23/01/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo Buses δέχθηκε πρόσφατα τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτροκίνητων λεωφορείων από έναν πελάτη.

Λόγος γίνεται για την εταιρεία δημόσιων μεταφορών, Transdev, η οποία έκλεισε 157 μονάδες του αρθρωτού Volvo 7900 Electric Articulated, προκειμένου τα ηλεκτρικά λεωφορεία να αρχίσουν από φέτος να δραστηριοποιούνται στους δρόμους του Γκέτεμποργκ.

Υπενθυμίζεται πως το σουηδικό αρθρωτό λεωφορείο διατίθεται σε εκδόσεις μήκους 18 ή 18,7 μέτρων και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 150 επιβατών. Εξοπλίζεται με ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων, οι οποίοι αποδίδουν ισχύ 2x200 kW (2x268 hp) και τροφοδοτούνται με ενέργεια από μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας μέχρι και 396 kWh. Η φόρτισή τους πραγματοποιείται είτε σε σταθμούς ταχείας φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής (OppCharge) είτε κατά την ολονύκτια στάθμευση των οχημάτων στα ντεπό (Combo2/CCS).

«Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί νέες προοπτικές για τον αστικό σχεδιασμό, δεδομένου ότι πλέον διαθέτουμε μέσα μαζικής μεταφοράς που μπορούν να λειτουργούν αθόρυβα και δίχως εκπομπές ρύπων, πιο κοντά στους κατοίκους μιας πόλης. Η Volvo στοχεύει να είναι ο ηγέτης της ηλεκτροκίνησης και να αποτελέσει εταίρο για τις πόλεις που επιθυμούν να εφαρμόσουν μακροπρόθεσμα βιώσιμες λύσεις δημόσιων μεταφορών για τους κατοίκους τους», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Volvo Buses, Hakan Agnevall.

PreviousNext