Τροχοί & TIR

Αυτόνομο Volvo με επιβάτες σε δοκιμές

Ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτόνομο λεωφορείο 12 μέτρων της Volvo, πραγματοποίησε πρόσφατα τις πρώτες δοκιμές στο ντεπό της εταιρείας δημόσιων μεταφορών, Keolis, λίγο έξω από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Τρίτη 07/01/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτόνομο λεωφορείο 12 μέτρων της Volvo, πραγματοποίησε πρόσφατα τις πρώτες δοκιμές στο ντεπό της εταιρείας δημόσιων μεταφορών, Keolis, λίγο έξω από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το λεωφορείο μεταφέροντας επιβάτες κινήθηκε αυτόνομα από τον χώρο στάθμευσης προς αρκετούς σταθμούς εργασίας, όπως το σημείο καθαρισμού, συντήρησης και φόρτισης, ενώ στο τέλος επέστρεψε μόνο του στο πάρκινγκ.

«Τα αυτόνομα λεωφορεία στα ντεπό φέρνουν νέα οφέλη, όπως πιο αποτελεσματικές ροές κυκλοφορίας, υψηλότερη παραγωγικότητα, λιγότερες ζημιές και βελτιωμένη ασφάλεια», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Volvo Buses, Hakan Agnevall, ο οποίος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Απέχουμε ακόμα πολλά χρόνια από την ύπαρξη πλήρως αυτόνομων λεωφορείων σε δημόσιους δρόμους, αλλά επειδή τα ντεπό λεωφορείων είναι περιορισμένοι χώροι με προβλέψιμες και επαναλαμβανόμενες ροές κυκλοφορίας, βλέπουμε τα αυτόνομα λεωφορεία να χρησιμοποιούνται εκεί πολύ νωρίτερα».

Σημειώνεται, πως στην επίδειξη της Volvo συμμετείχε και η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας, ΑΒΒ, η οποία διαθέτει στη γκάμα των προϊόντων της φορτιστές ηλεκτρικών λεωφορείων μεγάλης ισχύος, με αυτοματοποιημένη σύνδεση του οχήματος στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσω παντογράφου οροφής.

«Η ABB είναι αφοσιωμένη στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος μηδενικών εκπομπών και η βιώσιμη δημόσια συγκοινωνία αποτελεί ζωτικό μέρος αυτού. Έχουμε τα προϊόντα και τις λύσεις για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από τον τόπο παραγωγής μέχρι το σημείο κατανάλωσης με έναν ασφαλή, έξυπνο και βιώσιμο τρόπο. Οι φορτιστές ηλεκτρικών λεωφορείων υψηλής ισχύος της ABB με αυτοματοποιημένη σύνδεση στην οροφή επιτρέπουν την αποτελεσματική φόρτιση των αυτόνομων λεωφορείων και προσβλέπουμε στο μέλλον αυτής της καινοτομίας στον τομέα των μεταφορών από κοινού με τα λεωφορεία της Volvo», δήλωσε ο τοπικός διευθυντής της ABB Electrification στη Σουηδία, Mats Peterson.

Στο ίδιο τεύχος #381

PreviousNext