Γίνεται να φτιάξεις ένα υπερπολυτελές ηλεκτρικό κόμπακτ van; Σύμφωνα με τη Mercedes όχι μόνο γίνεται, αλλά με τη μορφή της EQT να μην απέχει από το τελικό μοντέλο παραγωγής, μπορεί να είναι εξίσου ποθητό και ποιοτικό με μία V-Class. 

 

Η Mercedes-Benz Vans παρουσίασε τον προπομπό της ηλεκτρικής έκδοσης του επερχόμενου επιβατικού κόμπακτ van της μάρκας, δηλαδή της νέας T-Class, με τον πλέον απροσδόκητο και εντυπωσιακό τρόπο. Αποκαλύπτοντας το φοβερό πρωτότυπο EQT, το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν απέχει σχεδιαστικά από την τελική μορφή παραγωγής της ηλεκτρικής T-Class. 

 

mercedes benz van eqt
Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από αισθητική ισορροπία και το πίσω τμήμα φέρει μία λεπτή λωρίδα LED

Η Mercedes δίνει μία καλή ιδέα του πώς θα είναι η πολυμορφική/MPV έκδοση της νέας T-Class. Τόσο καλή μάλιστα, που σε μία κίνηση που δεν συνηθίζεται όταν παρουσιάζεις ένα πρωτότυπο, έδωσε στη δημοσιότητα τις… ακριβείς διαστάσεις του οχήματος, οι οποί-ες αναμενόμενα, με μία πρώτη ματιά, δείχνουν καλύτερες από το σύνολο του ανταγωνισμού. 

Γίνεται, επίσης, φανερό ότι το όχημα διαθέτει άφθονους χώρους για έως επτά επιβάτες σε τρεις(!)σειρές καθισμάτων και μεγάλο χώρο αποσκευών, ενώ ξεχωρίζει ο προχωρημένος διάκοσμος και η γενικότερη αίσθηση πολυτέλειας. Οι σχεδιαστές αναφέρουν ότι, σκοπός ήταν να μεταφερθεί η εκλεπτυσμένη αίσθηση πολυτέλειας της V-Class ακόμη και στην κατηγορία των μικρών van.

Ντιζάιν με γονίδια «EQ»

Η Mercedes EQT ξεχωρίζει χάρη στο γνώριμο πλέον, φουτουριστικό «λουκ» όλων των ηλεκτρικών μοντέλων τελευταίας εσοδείας της φίρμας, τα οποία φέρουν το πρόθεμα «EQ» στην ονομασία, και λανσάρονται με καταιγιστικούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες.

 
Στο τεύχος Ιουνίου που κυκλοφορεί θα διαβάσετε αναλυτικά για το νέο VIP-Limo EQT van της Mercedes-Benz, τα στοιχεία εκμετάλλευσης, το Infotainment που προβλέπει τις ενέργειες του οδηγού και κυρίως το πότε έρχεται!