Τροχοί & TIR

Επιτέλους: Άνοιξαν δεκάδες παράδρομοι. Ελεύθεροι στην κυκλοφορία φορτηγών

Άνοιξαν επιτέλους με άρση της απαγόρευσης δεκάδες τμήματα του παράπλευρου οδικού δικτύου για τα φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους. «Η άρση της απαγόρευσης στα ανωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου κρίνεται
Δευτέρα 06/12/2021 - 09:44
Κοινοποίηση στα Social Media

Άνοιξαν επιτέλους με άρση της απαγόρευσης δεκάδες τμήματα του παράπλευρου οδικού δικτύου για τα φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους.

 «Η άρση της απαγόρευσης στα ανωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί από αυτά η απρόσκοπτη πρόσβαση προς τους αυτοκινητοδρόμους και τις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, καθώς και για να γίνει δυνατή η πρόσβαση βαρέων οχημάτων σε εγκαταστάσεις εξυπηρέτησής τους», αναφέρει η σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Κώστας Καραμανλής.

Έτσι ανοίγουν μεγάλα τμήματα δρόμων στην Εθνική Αντίρριο-Ιωάννινα, στον παράπλευρο της Νέας Οδού από κόμβο Μεταμόρφωσης μέχρι κόμβο Σκάρφειας και από κόμβο Σκάρφειας μέχρι Ράχες. Επίσης, ανοίγει ο δρόμος της Ε. Ο. Αθηνών-Ελευσίνας στο τμήμα Σκαραμαγκά-Ελευσίνα (οι οδοί Λ. Δημοκρατίας, Μεγαρίδος, Αγ. Γεωργίου, Λ. ΝΑΤΟ και αρκετά άλλα κομμάτια στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου που θα διευκολύνουν σημαντικά την προσέγγιση των φορτηγών σε εμπορευματικά κέντρα, χωρίς το άγχος των αιτήσεων για άδειες).

Αναλυτικά οι δρόμοι που ανοίγουν

Στους πίνακες που ακολουθούν αναφέρονται αναλυτικά τα κομμάτια των δρόμων που άνοιξαν.

 

Προστέθηκαν ορισμένες απαγορεύσεις

Ωστόσο, σε ορισμένα τμήματα επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αποτροπή της επιβάρυνσης και υποβάθμισης του εγγύς οικιστικού περιβάλλοντος, όπως και της έντονης καταπόνησης και ταχείας φθοράς του οδοστρώματος του οδικού δικτύου.

Τα τμήματα αυτά είναι:

Τέλος, επέρχεται διόρθωση σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65, στο οποίο απαγορεύεται η διέλευση. Το τμήμα που τώρα ισχύει η απαγόρευση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

 

PreviousNext