Τροχοί & TIR

Mε Mercedes-Benz Atego στη Δυτική Ελλάδα

«Το Mercedes Benz Atego είναι ο Leader στην κατηγορία του και για αυτό το λόγο το επιλέξαμε». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Αλέξανδρου Γουργολίτσα, ιδιοκτήτη της εταιρείας χονδρικού εμπορίου Α. ΓΟΥΡ
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 30/12/2021 - 09:55
Κοινοποίηση στα Social Media
atego

«Το Mercedes Benz Atego είναι ο Leader στην κατηγορία του και για αυτό το λόγο το επιλέξαμε». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Αλέξανδρου Γουργολίτσα, ιδιοκτήτη της εταιρείας χονδρικού εμπορίου Α. ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΜΟΝ ΑΜΙ Α.Ε η οποία έχει έδρα στο Αγρίνιο και εκτελεί διανομές των εμπορευμάτων της σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ο στόλος της αποτελείται από φορτηγά Mercedes-Benz τα οποία έχουν δείξει την ανάλογη αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο. Σε ένα από τα δρομολόγια των οδηγών της εταιρείας σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης συνταξιδεύει μαζί τους και καταγράφει τη δουλειά από κοντά, ενώ παράλληλα συζητά με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για την εμπειρία του από το Atego.

Ανανέωση στόλου

Η αγορά του Mercedes-Benz Atego 1224 έγινε το Μάιο του 2021 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σταδιακής ανανέωσης του στόλου της επιχείρησης με νέα οχήματα. «Βασική μας επιδίωξη είναι η αγορά σύγχρονων οχημάτων τα οποία θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, με λιγότερους ρύπους. Είμαστε υπέρ των καθαρών πόλεων και της ατμόσφαιρας γιατί όλο αυτό έχει αντίκτυπο σε όλους μας. Από πλευρά μας μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό με την αγορά μη ρυπογόνων φορτηγών» ανέφερε ο κ. Γουργολίτσας και συνέχισε:

«Ένας ακόμη σημαντικός λόγος για την αγορά του υπήρξε η αύξηση του όγκου πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Ο υπάρχον στόλος δεν μπορεί να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες και στο προσεχές μέλλον θα επενδύσουμε και σε άλλα οχήματα».

Κορυφαία μάρκα

«Ο στόλος των φορτηγών μας αποτελείται στο σύνολό του από Mercedes-Benz λόγω της αξιοπιστίας και της αντοχής που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόκειται για ένα άκρως επαγγελματικό φορτηγό το οποίο πληροί στο απόλυτο τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του επαγγελματία. Για να είμαστε πιο σαφείς θεωρούμε ότι η Mercedes-Benz είναι ο Leader στη συγκεκριμένη κατηγορία φορτηγών οχημάτων την οποία μπορούμε να εμπιστευτούμε για το μεταφορικό μας έργο».

Σημαντικά πλεονεκτήματα

«Το Atego έχει γράψει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και ήδη έχουμε ξεχωρίσει κάποια προτερήματα. Το πρώτο είναι η πολύ καλή οδική συμπεριφορά ανεξαρτήτως φορτίου. Είναι πολύ σταθερό στο δρόμο τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές ταχύτητες.

Το δεύτερο θετικό στοιχείο είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που είναι πολύ σημαντική στη μείωση του κόστους διανομής. Συγκρίνουμε το καινούργιο Atego μας με τα προηγούμενα μοντέλα και παρατηρούμε ότι είναι αρκετά πιο οικονομικό σε όλους τους τύπους διαδρομών.

Το τρίτο στοιχείο είναι η άνεση που επιτρέπει ένα ξεκούραστο ταξίδι στον εκάστοτε οδηγό. Κινούμαστε αρκετά συχνά στον ορεινό όγκο της περιοχής, όπως προς την ορεινή Ευρυτανία και παρόλα αυτά ο οδηγός στο τέλος της ημέρας κατεβαίνει ξεκούραστος από το φορτηγό».

Δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο όχημα επιλέγεται συνήθως για διανομή εμπορευμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Αχαΐας.

Ο ιδανικός κινητήρας

Η επιλογή του κινητήρα έγινε βάσει των αναγκών της δουλειάς μας καθώς και μέσα από την καθημερινή μας εμπειρία από τα υπόλοιπα φορτηγά μας.

Αυτό που είδαμε στην πράξη είναι ότι χρειαζόμαστε τον κινητήρα των 7,7 λίτρων με την ιπποδύναμη των 238 ίππων και τη ροπή των 1.000 Nm. Αφενός έχουμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε, αφετέρου είναι οικονομικός στα μακρινά ταξίδια αλλά και μέσα στην πόλη. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ιπποδύναμη είναι ικανοποιητική για ένα ταξιδιάρικο αυτοκίνητο.

Παρατηρώντας μάλιστα το σχεδιάγραμμα ροπής βλέπουμε ότι η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύ φάσμα στροφών από τις 1.200 έως τις 1.600 σ.α.λ.

Αποδοτικό κιβώτιο ταχυτήτων

Πολύ ευχαριστημένοι δηλώνουμε και από το αυτοματοποιημένο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Power Shift 3 το οποίο προσφέρει την ενδεδειγμένη επιλογή σχέσης, σύντομους χρόνους αλλαγής ταχυτήτων και ιδιαίτερη οδηγική άνεση σε όλους τους τύπους διαδρομών. Το παραγγείλαμε με τη λειτουργία Economy επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Καμπίνα

Επιλέξαμε την καμπίνα S Classic Space γιατί θεωρούμε ότι είναι σχεδιασμένη κοντά στις καθημερινές ανάγκες του οδηγού. Άλλωστε στη δουλειά μας δεν χρειαζόμαστε καμπίνα με κρεβάτι καθώς οι οδηγοί μας δεν διανυκτερεύουν. Όλα τα προσωπικά αντικείμενα χωρούν στο ντουλάπι που βρίσκεται ανάμεσα στις θέσεις οδηγού και συνοδηγού ενώ στην επάνω πλευρά μπορούν να τοποθετηθούν έγγραφα και τα χαρτιά με τις παραγγελίες.

Χώρος για μικροαντικείμενα υπάρχει στην κεντρική κονσόλα του ταμπλό ενώ διατίθενται και ποτηροθήκες. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε, εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως την άμεση απόδοση του κλιματιστικού καθώς διατηρούσε ιδανικές συνθήκες εργασίας στην καμπίνα, τη στιγμή που έξω η θερμοκρασία έφτανε στους 45 βαθμούς». T

Προφίλ εταιρείας

Η «Α. ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΜΟΝ ΑΜΙ Α.Ε.» είναι μια εταιρεία με δυναμική παρουσία στον χώρο του εμπορίου από το 1976, η οποία βρίσκεται για δεκαετίες δίπλα στον επαγγελματία. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Καθαριστικών, Χαρτικών, Τροφίμων, Ζαχαρωδών, Εργαλείων, Ειδών Οικιακής Χρήσης Πλαστικών, Ψιλικών, καθώς επίσης και στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών και Καπνικών Προϊόντων. Με έδρα το Αγρίνιο, διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθηκών εκθεσιακού χώρου 3.500 τ.μ. και ένα σύγχρονο logistics center για τη διαχείριση των αποθεμάτων και τον προγραμματισμό των παραγγελιών.

Διακινεί περισσότερους από 40.000 κωδικούς και αντιπροσωπεύει τους πιο αξιόλογους οίκους εσωτερικού και εξωτερικού και ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε παραγγελία, σε όλη την Ελλάδα. Διαθέτει στόλο 22 οχημάτων και απασχολεί ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό 42 ατόμων.

PreviousNext