Τροχοί & TIR

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR 

Θέματα όπως το πέρασμα του ελληνικού φορτηγού στην ψηφιακή εποχή, ο έλεγχος των συνοριακών σταθμών, οι ασφαλείς χώροι στάθμευσης, η εγκατάσταση συστημάτων ευφυών μεταφορών περιλαμβάνονται στις προτε
Σάββατο 01/01/2022 - 09:20
Κοινοποίηση στα Social Media
Μιχαήλ Παπαδόπουλος

Θέματα όπως το πέρασμα του ελληνικού φορτηγού στην ψηφιακή εποχή, ο έλεγχος των συνοριακών σταθμών, οι ασφαλείς χώροι στάθμευσης, η εγκατάσταση συστημάτων ευφυών μεταφορών περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του υπ. Μεταφορών, όπως τονίζει στο ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR ο αρμόδιος για τις Μεταφορές υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Ταυτόχρονα, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού μας εκφράζει την ελπίδα το νέο έτος να φέρει καλύτερες μέρες.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Παπαδόπουλου προς τους Έλληνες μεταφορείς: «Ο κλάδος των οδικών μεταφορών έχει συμβάλει τα μέγιστα, ώστε να διατηρηθεί ανοιχτή η γραμμή της εφοδιαστικής αλυσίδας και της τροφοδοσίας της αγοράς καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και αυτό το επίτευγμα αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στους Έλληνες μεταφορείς.

Σε αντίξοες συνθήκες καταφέρνουν και συνεχίζουν απρόσκοπτα τη μεταφορά αγαθών και εμπορευμάτων εξασφαλίζοντας πλήρη επάρκεια στην ελληνική αγορά.

Το Υπουργείο Μεταφορών είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους Έλληνες μεταφορείς 

 

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους εκπροσώπους του κλάδου, συμβάλλοντας με διοικητικές αποφάσεις στην προσπάθεια των αυτοκινητιστών να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Ενδεικτικά, η παράταση λειτουργίας για δύο έτη που χορηγήθηκε στις Ιδιότυπες Μεταφορικές Εταιρείες με τον νόμο 4850 «Οδηγώντας με Ασφάλεια».

Στο ίδιο πνεύμα καλωσορίσαμε το νέο προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών, οι εκπρόσωποι του οποίου έθεσαν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη του. Αυτή την περίοδο επεξεργαζόμαστε το περιεχόμενο των θεμάτων αυτών, αναζητώντας τις βέλτιστες δυνατές λύσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, το Υπουργείο προωθεί έναν στρατηγικό σχεδιασμό εκσυγχρονισμού του τομέα των Μεταφορών που αφορά το ελληνικό φορτηγό και τη θέση του στην ψηφιακή εποχή, η οποία εισέρχεται δυναμικά με τη νέα τεχνολογία στα συστήματα μεταφορών.

Σχετικά, υλοποιήθηκε το Εθνικό Σημείο Πρόσβασης (National Access Point), το ψηφιακό κέντρο που συλλέγει δεδομένα κυκλοφορίας από τους παρόχους των αυτοκινητοδρόμων και εργαζόμαστε για να το εμπλουτίσουμε με νέες πληροφορίες, όπως οι ασφαλείς χώροι στάθμευσης.

Επίσης, εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα C- Roads Greece, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα στο Ταμείο Ανάκαμψης, για την εγκατάσταση συστημάτων ευφυών μεταφορών στους αυτοκινητόδρομους μέσω του δικτύου 5G, που θα προσφέρουν χρήσιμα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στους οδικούς μεταφορείς.

Στην ίδια κατεύθυνση, είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε έμφαση στον έλεγχο των συνοριακών σταθμών, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους Έλληνες μεταφορείς.

Με δεδομένη τη βούληση να εντείνουμε τη συνεργασία με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές και με την προσδοκία η ελληνική οικονομία να απεμπλακεί το 2022 από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ευελπιστώ το νέο έτος να φέρει καλύτερες μέρες για όλους τους μεταφορείς, με περισσότερη δουλειά και προπάντων με μεγαλύτερη ασφάλεια». 

 

PreviousNext